torstai 25. maaliskuuta 2010

Tokotreenit 4.

Kaisa oli astutusreissulla Ruotsissa ja meitä koulutti Elsi. Teemana paikalla istuminen ja makaaminen häiriön alla, sekä ruutu. Kaisan hillumisten jälkeen Elsi vain kaarteli koirien ympärillä. Minä olin hallin ulkopuolella piilossa. Kiista pysyi hyvin reilut 3min. Vaikeaa on pysyä asennossa, kun muut käskyttävät koiriaan. Sitä vahvistettiin naksulla.
Istumisessa tipahti kerran maahan. Pallo oli etupalkkana ja se haettiin yhdessä liikkeen jälkeen. Ei siis vapautettu koiraa istumasta pallolle.
Odotellessani vuoroani, otin luoksetulon pysäytystä ja kaukoja (istu-maahan). Pysäytyksessä käytin pikkuista markkeria ja pysähdys oli todella topakka ja liikkumaton.
Kaukoissa pysyi hyvin paikassaan. Kuumeni vaan sen verran, että tipahti kerran maahan ennen käskyä. Pidän yleensä pidemmän, kuin 5s. väliä treeneissä.
Ruutua tehtiin markkerilla, mutta Elsi kielsi namin käytön, ettei tule etsimisreaktiota. Hyviä vinkkejä oli myös käyttää oikea-vasen-käskyjä ruudun sisällä. Olisi pitänyt antaa seiso käsky koiran liikkuessa ruudussa, mutta Kiista ryntää ruutuun, kääntyy ja tömähtää seisomaan. Siitä se ei liikahdakaan.
Hyviä vinkkejä oli myös käskytellä koiraa hyvinkin kaukaa, jopa kulman takaa, ruutuun. Erilaisista paikoista siinä testasinkin lähetyksiä ja Kiista lähti innolla joka paikasta, päätyen keskelle ruutua seisomaan. Kivaa :o) tätä pitää tehdä lisää ja kaukaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti