sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Hakuleiri 13.-14.3.2010

Rymättylässä hakuiltiin tehokkaasti Kaisan opeissa kaksi päivää. Hauskaa oli ja hyvää seuraa :o)

Lauantai päivätreeni
Kahdesta ensimmäisestä mielikuvat, käytiin mökillä ja palattiin alueelle. Kiista lähti vauhdilla, löysi nopeasti ja sai palkan 5-8 haukusta. Toinen löytyi myös heti ja palkan sai selkeästä haukun aloituksesta.
Kolmantena umpipiilo. Kiersi piilon ympäri haukkuen ja pysähtyi oviaukolle haukkumaan, kunnes pääsin lähelle ja annoin luvan palkata.
Neljäs maalimies oli maastoverkon takana. Lähetin keskilinjalta, Kiista lähti taas vauhdilla. Minä käännyin liian nopeasti eteenpäin ja Kiista huomasi sen sivusilmällään. Pysähtyi kysymään, jatkoi uudella käskyllä etenemistä. Haukkuja 15.
Viides kokonaan valkoisen lakanan alla. Löytyi heti ja haukkuja 25.

Lauantain iltapartiointi
Kiistan otin loppupäässä, jotta sain pilkkopimeässä partiointia. Viimeksi pimeän partiossa ei oikein irronnut kunnon haukkuja.
Tulimme alueelle kisanomaisesti. En tiennyt missä mm ovat. Kerroin etsintäsuunnitelmani ja aloitin lähettämällä ylämökin taakse. Kiista oli kuitenkin saanut hajun, eikä lähtenyt mökin taakse, vaan ryntäsi kuistille ja jäi pyörimään ison laatikon ympärille. Siellä mm olikin, mutta haukkua ei tullut kunnolla, kun Kiista ei nähnyt ketään. Menin laatikolle ja avasin kannen. Siitä Kiistan haukku alkoi ja palkan saikin heti.
Partiointi jatkui lumista rinnettä alas. Kiista sai taas nopeasti hajun ja juoksi alamökille. Siellä oli mm tikapuilla n.3m korkeudessa. Haukku alkoi raikaa ja minä juoksin viereen. Jatkoi tasaista haukkuaan, kunnes Terhi pääsi tikapuilta alas ja annoin luvan palkata.
Palasin lumista rinnettä ylös takaisin. Kiista lähti itsenäisesti etsimään. Tässä mietin, että kutsunko välillä. En arvannut kuitenkaan, kun ajattelin sen saaneen hajun. Ajautui alueen reunalle ja sieltä kutsuin. Lähetin uudelleen etäältä tietä alaspäin. Olimme kiertäneet lähes koko alueen tässä vaiheessa ja arvelin yhden mm vielä olevan jossain. Kiista löysikin metsän reunasta valkean lakanan alta Astan ja alkoi paukuttamaan raikuvaa haukkua.
Loistavaa työskentelyä :)

Sunnuntain päivätreeni
Kiista tuli ensimmäisenä ja sille näytettiin kunnon norjalainen sekametsä. Viisi maalimiestä pitkin poikin metsää. Kierrokset katossa ja vein koiran mökkiin odottelemaan vuoroaan n.tunniksi. Kolme koiraa työskenteli ennen kuin Kiista pääsi etsimään hävinneitä ihmisiä.
Ensimmäinen löytyi taas heti. Palkka lyhyestä haukusta. Kakkoselle lähetin yliheittona. Löytyi myös heti ja haukkui, kunnes päästiin vierelle. Kaisa rämpi perässä ja aurinko oli pehmentänyt hankea niin, että sinne upposi nivusia myöden. Jalkaa oli todella vaikea tempoa irti hangesta ja Kaisa kieri lopun matkaa. Aivan Kiistan ja Tiinan takana me ulvottiin Kaisan kanssa naurusta niin, että tais lirahtaa tipat pöksyihin. :D Kiista vain haukkua paukuttaa, kerran oli kuulemma vilkaissut meitä ja jatkoi ilmaisuaan.
Lopulta päästiin polulle, kytkin Kiistan ja palattiin keskilinjalle. Sieltä lähetin Kiistan kurua pitkin piston malliin. Haju tuli kuitenkin voimakkaana toiselta puolen keskilinjaa ja Kiista meinasi lähteä sinne. Kutsuin takaisin ja lähetin uudelleen kurua pitkin, nyt lähti hyvin ja eteni laatikon mallisesti maalimiehelle. Haukkuja taisi tässä olla n.10. Juoksin sillä aikaa keskilinjalla eteenpäin ja lähetin oikealle lennosta. Siellä myös hyvä ilmaisu.

Nyt tehdään vuortellen treeneissä pitkiä pistoja lyhyillä haukuilla ja lyhyitä pistoja pitkillä haukuilla.
Kiista aloitti äänenavauksetkin heti kunnon kovalla paukkeella. Yhtään kertaa ei röhkinyt ja köhkinyt.
KIITOS KAISALLE KIVASTA LEIRISTÄ !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti