torstai 4. maaliskuuta 2010

TOKO avo-voi 1.

3.3. alkoi Kaisan tokokurssi ja me päästiin mukaan. Haava on todella siisti, eikä vaivaa Kiistaa yhtään.
Alkuun oli liikkeestä istuminen. Vuoroa odotellessamme Kaisa pyysi tekemään peilin edessä perusasentoa. Peili on niin huippu, kun näkee koiran ja pystyy pitämään katseen eteenpäin. Kiistan perusasennot olivat suoria ja täpäköitä.
Liikkeestä istuminen tehtiin aina tötsän kohdalla ja niitä oli neljä. Kiista teki kaikki neljä istumista hyvin. Palkka annettiin aina heti, kun Kaisa hihkaisi jess ja siitä jatkettiin seuraavalle merkille.
Liikkeestä maahanmenoja tehtiin odotellessa peilin edessä. Vuorollamme liikkeet tehtiin taas tötsien kohdalla ja Kiista tipahti nopeasti maahan jokaisella käskyllä.
Sitten vaikeutettiin liikettä. Tötsien molemmilta puolin lähti koirakot liikkeelle, vastakkaisiin suuntiin. Käskyt annettiin kakkos tötsien kohdalla ja näin koirat jäivät katselemaan toisiaan. Ohjaajat jatkoivat matkaa koko hallin ympäri ja oman koiran sivulle takakautta. Tässä annoin samalla äänellä käskyn "maahan", kuin yksinkin annoin. Liikaa hälinää, eikä Kiista kuullut ja toistin käskyn. Makuulla pysyi hyvin, katsoi kyllä taakse, kun palasin vierelle. Tämä toistettiin kaksi kertaa eri parien kanssa.
Seuruuta diagonaalisesti käännöksillä. Kaisa käskytti ja Kiistan seuruu oli erittäin intensiivistä ja ehkä liiankin tiukkaa. Käännökset OK. Kaisan mukaan hidastan rytmiäni käännöksissä oikealle. Poppi soimaan, jotta rytmi säilyy :D Vastakkaisessa kulmassa tehtiin täyskäännös ja takaisin tultiin juosten ja samat käännökset. Tässäkin Kiista pysyi tiiviisti vierellä.

Ennen kotiinlähtöä otin itsekseni vielä noutoa ja luoksetulon pysäytystä. Laitoin iltaruoan loppupalkaksi kauas taakse. Kiista ei tahdo tätä kestää millään, kun on niin tavattoman ahne. Vaihdoinkin kupin oman selkäni taakse ja jätin Kiistan istumaan. Kutsuessani sitä, hyökkäsi labbisuros sen niskaan. Onneksi Kiista vain mulkaisi otusta, kiire oli melkoinen sinne kupille ♥ Liike jatkui, kuin mitään ei olisi tapahtunut. Pysähtyikin täpäkästi ja siitä vapautin kupille.
Nouto meni ihan normaalisti. Ensin edessä pitoa, sitten Kiista istumaan ja kapula meidän väliin, siitä tuominen. Sitten liikkeenomainen. Pysyi vierellä, kun heitin, tosin namia oli kädessä ja naksuttelin malttia. Lähti hirmuisella vauhdilla, mutta takaisin lähti hitaammalla laukalla ja puolessa välissä siirtyi reippaalle raville.
Hirmuinen into työntekoon oli sairasloman jälkeen. Hyvät fiilikset jäi treenistä :o)

Loppulenkille mentiin Kaisan, Heilin, Liinan ja Allin kanssa. Lampaille vein pienen määrän porkkanoita ja pikkuinen Valmuska oli kasvanut muiden karitsoiden lailla. Se on suloinen pikku päkäpää hassuine naamoineen. ♥ Kiistakin livahti karsinaan lampaita ihmettelemään, mutta annoin sille lähtöpassit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti