torstai 1. huhtikuuta 2010

Tokotreenit 5.

Tällä kertaa oli teemana luoksetulot, kaukot ja tunnari. Lotta Lehtinen tekee viimeisiä opinnäytteitään ja toimi toisena kouluttajana.

Luoksetulo oli meillä ensin. Lotta toimi liikkurina ja neuvonantajana. Kiista kävi kuumana, eikä tahtonut millään pysyä istumassa. Valui joko sellaiseen puoli makaavaan, toinen etutassu edessä asentoon, tai sitten kokonaan maahan. Siinä sain minä liikuntaa, kun ravasin hallia päästä päähän ja korjasin asentoa. Uskoihan se viimein, ettei valumisesta seuraa mitään. Ensimmäinen oli läpijuoksu. Toisena pysäytyksellä, vauhti valtava ja vaikka pysähtyi (vähän myöhästyneen) käskystä, niin ohitti markkerin. Kolmas sitten pysähtyi oikeaan paikkaan, mutta ihan niin samantien-jaloilleen pysähdys se ei ollut. Paikka kyllä oikea ja vauhti taas valtaisa.
Hienoa, että vauhtia riittää, vaikka onkin jo pysäytetty.

Kaukot ja Kaisa liikkurina. Ensin tsekattiin tyyli maahan-seiso. Ollaan tehty niitä nyt satunnaisesti, kun haluan istu-maahan liikkeen toimivaksi. Seisomaan noustessa Kiista tahtoo aina liikkua muutaman sentin eteenpäin ja Kaisa halusi nähdä miten toimii takapalkalla. Ei ole toiminut, kun nousee seisomaan niin, että kääntyy koko koira kohti kuppia ihan täpinöissään. Kaisa laittoi kaksi lankkua maahan ja niiden väliin Kiista makaamaan. Ensimmäisellä keralla kääntyi, mutta muut toistot hyviä ja vapautus takapalkalle joka kerta. Sitten vielä liikkeenomaisesti lankkujen avulla ja onnistui hyvin.
Istu-maahan liikkeessä Kiistan tyyli on pompahtaa etujalkojensa varassa ylös ja istumaan. No siinäkin siirtyy aina vähäsen eteenpäin. Nyt tehdään liikemuistia nami nenässä ja istumaan noustessa todella niin, että koiran nenä on kohti kattoa. Maahanmenot on hyviä.

Tunnaria otettiin niin, että palikka oli heinäkasassa. Hyvin Kiista haki, mutta ote pienestä palikasta on heikko ja välillä tipahtaa juuri ennen luovutusta.

Lopuksi otin vielä Kiistan kanssa hyppynoudon. Into ja vauhti oli erinomainen ja kolme toistoa onnistuivat kaikki ihan nappiin. Vapautus edestä luovutuksen ja palkan jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti