torstai 22. huhtikuuta 2010

Tottistreenit Maskussa 21.4.

Maija & Kami ja Milla & Niisku & Vatti seurana mentiin testaamaan Humikkalan jääkiekkokaukalo. Siellä on AVO-koe ens viikolla. Kiista ei kyllä ihmetellyt paikkaa yhtään. Paikalla makuu otettiin 3min ja olin piilossa koko ajan. Vähän oli kuulemma kaulat pitkänä, kun autojen ääniä kuului, mutta mitään ei nähnyt. Hyvä makuu kuitenkin.
Siihen perään otin heti luoksetulot. Ensimmäinen suoraan sivulle ja vauhtia riitti taas. Yli metrin jarrutusjäljet jäi, kun piti ajoittaa sivulle osuminen. Paiskautuu melko lujaa reiteen, pitää pysyä itse coolina paikoillaan. Toinen pysähdyksellä ja taas lähti kauhealla vauhdilla. Annoin todella topakan "top" käskyn ja pysähdys oli hyvä + ajoittui oikeaan paikkaan. Käskyn saa antaa n. 3m ennen merkkiä, jotta Kiista kykenee pysähtymään oikeaan paikkaa.

Seuruuta pallopalkalla ja hyvällä mielellä. Sitten autoon välillä, kun muut ottivat osuutensa.

Seuraavaksi otin liikkeestä seiso. Hyvin pysähtyi ja pysyi, kun muistin kävellä pehmeästi takaisin ja taakse. Otin pari random seisotusta ja kävelin koiran ympäri + sivulle, palkka eteenpäin pallolla.

Nouto ja ensimmäisen luovutuksen oli tuomassa sivulle (?) ikinä en ole ottanut kapula suussa sitä sivulle, enkä edes luovutuksen jälkeen pyytänyt sivulle, vaan palkannut siihen.
Toinen OK, vaikka pyrkii luovutus asentoon mun oikean jalan eteen. Sitä ei varmaan huomaa kukaan muu, kuin minä.

Kaukot Maijan käskyttämänä. Kaksi kertaa kävin pakittamassa, kun siirtyi pari senttiä istumaan nousussa. Kerran meni maahan ilman käskyä.

Loppuun vielä seuruuta juoksuosuuksilla. Toimittiin häiriönä Vatin paikkamakuussa.

Sitten Kiista pääsi Kamin kanssa riekkumaan ja voi pyhä jysäys, että olikin hauskaa :D Metsän puolella kävivät kakalla ja rusakko lähti aivan vierestä. Ei tainnut kaverukset huomata, kun ehdin huutaa takaisin.

2 kommenttia:

  1. Mites muuten toi luoksetulon pysäytys niinkuin kuuluisi tehdä: antaa käsky niin, että koira pysähtyy merkille vai antaa käsky merkillä? Koiranhan tietty kuuluisi pysähtyä juuri samana hetkenä kun käsky on lausuttu, mutta noin niinkuin oikeessa maailmassa...
    Säännöissä lukee näin: "Koiran tultua matkan puolessa välissä olevalle pysäytysmerkille, ohjaaja käskee oma-aloitteisesti koiran seisomaan, jonka jälkeen ohjaaja luvan saatuaan kutsuu koiran luokseen perusasentoon."
    Mutta kumpi on parempi, antaa käsky vähän ajoissa ja koira pysähtyy merkille vai käsky vasta merkillä?

    VastaaPoista
  2. No mä ainakin annan ajoissa. Jos annan käskyn, kun Kiista on merkillä, ei se pysähdy millään, vaikka laittaakin liinat kiinni.

    VastaaPoista