tiistai 20. huhtikuuta 2010

Tottista ja hakuilua 19.4.

Hakutreenit Vantossa 18.00, mutta me lähdettiin Kiistan kanssa Haunisiin jo puoli viisi. Tein seuruuta pallopalkalla. Hyvällä asenteella pätkä ja käännös, pallo lentää.
Luoksetuloa ensin ilman pysäytystä. Hirmuisella vauhdilla tulikin ja nurmi vaan pöllähti, kun niittasi sivulle. Ekalla kerralla valui taas maahan ja kävin korjaamassa.
Toinen pysäytyksellä ja nyt annoin käskyn topakasti. Kelpasi, vauhti kauhea, mutta pysähtyi hyvin ja pysyi liikkumatta. Kolmas taas suoraan sivulle, eikä ennakoinut yhtään, vaan tuli taas kaasu pohjassa. Neljäs pysäytyksellä, joka meni hyvin ja palkkasin heittämällä heti pallon Kiistalle.

Liikkeestä seisomista tein ensin pysäyttämällä Kiistaa ilman perusasentoa ja sitten kävelin sen ympäri kahteen kertaan ja heitin pallon eteenpäin, kun olin toista kertaa sen takana. Yksi liikkeenomainen ja se meni hyvin.

Hyppy kaksi kertaa ja molemmat aivan mallikelpoisia. Lopuun vielä vähän seuruuta korkeassa vireessä.
Ehdittiin Haunisten altaalle tekemään pieni lenkki ja siellä oli hyvä suora, enkä voinut vastustaa kiusausta ja otin eteenlähetyksiä. Jätin pallon maahan, käveltiin Kiistan kanssa 50m ja lähetys perusasennosta eteen. Juoksi hirmuista vauhtia suoraan pallolle, vaikka sitä ei edes näkynyt.

HAKU
Kiistalle näytin taas norjalaisen sekametsän ja vein sen autoon. Otin aivan lopussa vasta etsimään.
Kaikki maalimiehet olivat valmiita ja lähetin ensin vasemmalle. Haukku oli huonoa, mutta sen verran raikuvaa, että mm sai palkattua. Kakkoselle yliheittona. Kaarsi oudosti ja huusin pois, mutta olikin kuulemma ollut jo aivan lähellä. Uusi lähetys ja pienen kaartelun jälkeen löysi. Haukkui kunnes tulin viereen ja pyysin sivulle, siitä palkka.
Hallinnassa keskilinjalle, lähetys vasemmalle. Sai hajun viimeisestä maalimiehestä ja sinnehän se meni. Haukkui kunnolla. Kutsuin takaisin ja Lähetin uudelleen samasta kohtaa vasemmalle. Kaisa oli antanut äänimerkin, jotta tiesin missä hän on (alkuun en tiennyt hänen paikkaansa). Kiista juoksi melko suoraan Kaisalle, joka oli selällään maassa. Kiista juoksi suoraan päälle pussailemaan. Kaisa työnsi topakasti Kiistan pois ja tästä vähän hämillään haukkui ensin kainosti, mutta käskyn saatuaan alkoi kuitenkin paukuttaa.

Nyt on otettu niin paljon yliheittoja ja tyhjiinkin lähetyksiä, että seuraavalla kerralla Kiista saa haukkua rauhassa ja syödä palkkansa. Hallintaan ottoja maalimiehillä pitää myös harjoitella.

Otin about viikko sitten tuossa omassa metsikössä esineruutua. Kiista oli vähän liikaa kierroksilla, mutta kaikki esineet löytyivät. Ongelmana on luovutus, kun tahtoo tiputtaa metrin päähän esineen ja tulla ilman sitä eteen istumaan. Otin pitoa kaikilla kolmella vielä loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti