torstai 29. huhtikuuta 2010

28.4. PK-tottis 1.

Tänään alkoi kurssi Rymättylässä ja sää oli onneks hieno.

Teemana paikalla makuu, seuruu, liikkeestä maahan ja siitä luoksekutsu (leikkiin) ei siis perusasentoon, sekä eteenlähetys ja ihmisryhmä. Kiistan seuruu oli aavistuksen liian tiivistä ja ajoittain painoi hankalasti jalkaan. No, en valita, puoli vuotta sitten seuruu oli yhtä haahuilua. Kontaktin pitää hyvin.

Kiista oli ensin paikkamakuussa ja toinen koira suoritti vieressä alla olevan kaavion. Makasi levollisesti, vaikka belgi äänteli railakkaasti suorittaessaan.
Kuvio lähti seuruulla ilman käskytystä (BH-koe) ja liikkeestä maahan menolla. Siitä jatkoin n.30m ja käännyin. Kaisa näytti käsimerkillä milloin sai kutsua koiran. Käytin tähän "tänne" käskyä, koska PK-puolella Kiistan pitää tulla eteen istumaan. Nyt ei kuitenkaan otettu eteen, vaan leikittiin narupallolla.
Sitten heitin pallon kentän reunaan ja sekös Kiistaa otti päähän. Maltti (mikä maltti) ja ensimmäiset metrit seuruusta oli tosi levotonta. Tasoittui kuitenkin äkkiä. Täyskäännös ja muutamien askelten jälkeen eteen lähetys. Pallo oli reilun 40m päässä ja Kiista juoksi lujaa suoraan lelulle.
Loppuun vielä ihmisryhmässä seuruuta ja pysähdyksiä. Hyvin piti kontaktin tässäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti