torstai 5. marraskuuta 2009

TOKO/PK 1. Vanton maneesilla

Kaisalla on pieni hiekkapohjainen maneesi Raision Vantossa. Sinne pääsi tänään mukavasti suojaan kovalta pohjoistuulelta. Meitä oli 4 koirakkoa.
Seuruuta kahden kartion ympäri. Ensin kahdeksikkoa ja sitten sama kulmaten. Kiista piti paikkansa melko hyvin ja katsekontakti oli hyvä. Naksuttelin oikeaa paikkaa liikkeessä.
Seuruun paikka hallin reunalla kohti peiliä. Muut palkkasivat perusasentoon, mutta minä liikkeestä ja oikeasta asennosta. Tässäkin Kiista piti hyvin paikkansa.
Estehyppy ei kuulunut tämän päivän ohjelmaan, mutta otin sen kuitenkin ja tein kolme toistoa. Kaisan mukaan hyviä. Kiista kääntyi ja jäi aivan esteen taakse seisomaan suoraan minua kohti. Pysyi paikoillaan, kun siirryin viereen. Palkkaus seisovana.
Paikallaan makuu/seuraaminen kokeen omaisesti
Kaikki koirat riviin makuulle ja yksi kerrallaan Kaisan käskyttämänä seuruuseen. Kiistan vuoro oli kolmantena ja pysyin kahden ensimmäisen ajan piilossa.
Pyysin Kaisaa naksuttelemaan hyvät seuruun paikat. Melko hyvää työtä Kiista tekikin, katse säilyi ja tunsin koiran jalkaani vasten.
Meidän jälkeen oli vielä yksi koira ja palautin Kiistan riviin makaamaan. Menin uudelleen piiloon ja Kiista näki, kun otin namipurkin repusta. Nousi hetken kuluttua huolissaan istumaan, minulle kerrottiin ja nousin piilosta, käskin maahan ja istuin vielä hetkeksi alas. Loput ajasta makasi kauniisti, palkkasin makuulle ja vapautin.
Hetsattu luoksetulo Kaisa piti kiinni, vingutin palloa ja ärsytin juoksemalla hallin toiseen päähän. Kutsu sivulle ja Kiista tuli aivan karseeta vauhtia. Jarrut eivät ihan pitäneet ja tärähti reilun puoli metriä ohi päin seinää :D sieltä ponkaisi sivulle naama naurussa (oli kyllä mullakin ).

Hyvä treeni, josta jäi hyvä mieli. Kiista sai purkaa enimmät energiansa omenatarhassa ennen treenejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti