torstai 12. marraskuuta 2009

TOKO treenit Vanton hallissa

Tänään teemana luoksetulon pysäytykset. Kiistan kanssa aloitin seisomaan pysäytyksellä alustan kanssa. Ensin muutama testi koske-käskyllä alustalle. Sitten jätin Kiistan istumaan n.5m päähän alustasta ja menin itse n.5m ohi alustan. Käsky: tule-koske ja top kun on alustalla. pallon heitto koiran taakse. Onnistui erittäin hyvin, kun olin käskyineni itse ajoissa. Muutama toisto vielä kisanomaisesti sivulle asti.
Seuraavaksi otettiin odottamista istuen ja makuulla Kaisan käskyttäessä. Ne normit, onko ohjaaja valmis, jätä koira ja käsky useampaan kertaan, mutta koiraa ei kutsuttukaan, vaan sen piti pysyä paikoillaan. Kiista vähän nyki ja nousi kerran seisomaan. Kaisa käytti kaikki äänensävynsä sanoessaan "käsky". Yllättävän hyvin Kiista pysyi kuitenkin aloillaan.
Kolmas tehtävä olikin kahdella kartiolla ja alustalla pysäyttää koira luoksetulossa ensin seisomaan ja palkata pallolla. Sitten jätettiin koira ensimmäiselle alustalle seisomaan ja kutsuttiin. Käsky toisen alustan kohdalla maahan ja taas pallopalkka. Tätä ei koottu vielä kokonaisuudeksi. Hyvin toimi Kiista, vaikka näitä ei ole paljoa treenattukaan.
Luoksetuloa hetsaten kaksi kertaa, sitten kisanomaisesti suoraan sivulle. Ensimmäinen sivulletulo jäi vajaaksi, kun Kiista odotti palloa. Toinen hieno.
Lopuksi otin vielä noutoa Myrren omistajan Ingerin neuvoilla. Naru kapulaan, normaalisti koira sivulle, hetto narun mitan päähän ja käsky. Kiista lähti innolla, mutta minä nykäisinkin kapulaa ja kun Kiista sai sen kiinni pidin vetoa päällä. Olipas hyvä konsti, olin unohtanut koko neuvon ja tehtiin sitä nyt ensimmäisen kerran. Tästä on hyvä jatkaa, kun ote oli niin topakka.

Tehtiin Kaisan kanssa metsälenkki Vantossa, sitten mentiin Rymättylään keräämään Heilin ja Kiistan kanssa kadonneet pässit naapurin mailta. Heili on niin pätevä eläin, sieltä se haki horisontista kolme pässiä ja toi ne Kaisan luokse. Kuljetettiin lauma aitaukseen.
Palkaksi koirat saivat lampaan luita ja sisäelimiä (ei kuitenkaan näiden kadonneitten lampaiden).

Tämä biisi oli ihan pakko laittaa Kiistan blogiin :D
http://www.youtube.com/watch?v=QArjeq4TcHk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti