keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Kaisan aamutreenit 25.11.09

Hyppytekniikka teemana tänään. 7-8 estettä peräkkäin, kaikissa rimat eri korkeuksilla ja välit hieman erilaiset, pieniä eroja. Alussa hyppyjen rimat 30-40cm, sitten muuri maksikorkuisena, lyhyt väli ja matala hyppy, lyhyt väli ja korkea hyppy. Välejä ja rimojen korkeuksia vaihdeltiin treenien välissä ja koira joutui oikeasti miettimään miten hyppää ja miten ponnistaa.
Viimeiseen harjoitukseen esteet laitettiin vähän siksakkiin \ / \ / , linja kuitenkin suora. Rimat taas erikorkeuksilla ja välit erilaisia.
Erittäin hyvä treeni ja Kiista alkoi oikeasti tarkkailemaan mitä hyppää ja miten ponnistaa. Näitä pitää tehdä jatkossakin usein. Otin Kiistan vastaan 2-3 esteiden läheltä ja annoin lähtöluvan rauhallisesti, samalla näytin jarrukättä. Liikuin mukana loppupätkän, mutten juossut täysillä, vaan annoin Kiistan suorittaa itsenäisesti esteet loppuun. Hyvin se menikin suoraan "maaliin" kun hoin hyppy-hyppy.

Toisella kentällä oli tehtävä, jossa ohjaajan oli tarkoitus pysyä melkolailla paikoillaan. Hyppy, putkeen, joka meni puomin alta, putkesta jyrkkä käännös puomille, hyvä alastulokontakti ja sieltä takaisin taas hypyn kautta putkeen. Tämä tehtävä sujui Kiistan kanssa hyvin ja liikuin vain vähän puomin vierellä. Alastulolla namialusta.
Sama toisinpäin ja tässä vaikeinta oli saada koira kääntymään puomilta jyrkästi poispäin putkeen. Tätä teinkin aivan lähellä, "koske" ja autoin kädellä poispäinkäännökseen. Pitää joskus helpottaa tehtävää ja laittaa putken suu niin, että koira näkee sen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti