torstai 23. syyskuuta 2010

PK-tottis ja loppukoe

...tai jokainen teki valitsemiaan osia kokeesta. Kiista teki, jäävät + luoksetulot, esinenoudon, eteenmenon ja ryömimisen. Mä luulin, ettei IPOR-A:ssa olisi ryömimistä :/ sen treenailu on jäänyt minimiin. huoookauuus !

Alkuun ryömiminen, sitä pitäisi tehdä kokeessa 10m. Laitoin namin Kiistan nähden tötsän taakse ja vetokäsi alhaalla tehtiin kohtuullista matoilua. Tätä treenaamme nyt joka päivä.
Jäävät: Kiistan seuruu oli kohtuu hyvää. Seisomaan jäi hyvin ja pysyi sen 30 askeleen verran paikoillaan. Tuli kutsusta hyvää laukkaa suoraan eteen.
Istuminen olikin sitten taas vaikeampaa, jäi seisomaan useamman kerran. Tein vähän seuruuta kaarevilla urilla ja pyysin istumista ja palkkasin heti. "ai niin tää, oisit heti sanonut" ! Istui hyvin paikoillaan 30 sakeleen verran ja kunnes palasin vierelle.
Maahanmeno onnistui kuten seisominenkin ja hetsasin vähän luoksetuloa.
Henkilöryhmä otettiin mys. Iporissa ryhmä kävelee myötäpäivään ja mukana on yksi koira, näin myös nyt. Kiista ei edes vilkaissut ketään. Pysähdys ennen ryhmää, läpikulku ja takaisin, pysähdys ryhmän keskellä, lähellä jotain ihmistä.

Käyttöesineenä meillä on mun vanhat haskat sisäkkäin ja se lentää hyvin 10m. Palautuksessa lähdin juoksemaan ja otin vauhdista luovutusasentoon.
Eteenmeno: vein namikupin kentän laidalle. Eka kerta eteni kaarevasti ja annoin toisen käskyn. Toinen toisto hieno.

Paikkamakuussa oli toisen koiran suorituksen ajan hyvin. Ehkä me opimme kokeessa paljon uutta, nyt kaikki tuntuu vielä vähän vieraalta. Miksei pelkästä iporista löydy selkeitä ohjeita mitä kokeessa tehdään ja miten. Nyt yritän tallentaa lahoon päähäni kaikki Kaisan hyvät neuvot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti