lauantai 22. toukokuuta 2010

Päivystyksessä 21.5.

Kuvat otettu klinikalta tulon jälkeen, jolloin turvotusta ei ollut enää läheskään niin paljon, kuin mennessä. Surkean näköinen otus edelleen.



Perjantai ilta ja kello 22.00 (tietysti) minuutti sitten Kiista kävi katsomassa minua ja näytti aivan normaalilta. Vain hetkeä myöhemmin nousin tarkistamaan miksi se hinkaa naamaansa. Järkytys oli kauhea, kun näin miten valtaisan turvonnut koko pää oli. Silmät lähes ummessa ja molemmat suupielet näyttivät kuin siellä olisi madariinit. Huulet aivan kivikovat ja kuumat.

Soitto päivystykseen ja olin samantien matkalla päivystykseen. Kiedoin kylmäkompressin keittiöpyyhkeen avulla Kiistan kaulaan turvotusta hillitsemään. Alkumatkan Kiista istui, mutta meni kohta maate. Minä tietysti painoin kaasun pohjaan ja ajoin sellaista ylinopeutta, että kortitta olisin, jos poliisit ois nähny. Olin aivan varma, että löydän kuolleen koiran perillä. Onneksi Kiista nousi istumaan hetkeä myöhemmin, helpotus oli suuri ja tippa tuli linssiin.

PetVetissä ell laittoi Kiistan heti tippaan ja antoi kortisonia. Ell sanoi heti, ettei usko kyyn puremaan, koska turvotus on niin tasaisesti molemmilla puolilla päätä, eikä ollut yhtään levinnyt kaulaan. (onneks).

Koko pussillista ei tippaa valutettu, vaan pääsimme lähtemään kotiin. Turvotus oli jo laskenut hieman, eikä huuletkaan olleet enää kovat.

Lääkkeen vaikutus kesti n.6h. Aamulla nousin kuudelta katsomaan miltä Kiista näyttää. Vähän pehmeää (nestettä?) suupielissä ja jonkun verran turpealta näytti muutenkin. Ei mitään eileiseen verrattavaa kuitenkaan. Annoin Kyytabletin aamuruoan seassa, näin ell neuvoi, jos turvottaa vielä aamulla.

Kortisonissa on 2vk karenssi, joten Nokian kisat pitää perua. Pääasia on kuitenkin terve koira. :o)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti