tiistai 11. toukokuuta 2010

10.5. rakennusetsintää ja tokoa

Lähdin ennen rakennusetsintä treenejä Kaisan kanssa tokoilemaan Naantaliin. Koulun kentällä oli pari poikaa kauko ohjattavien autojensa kanssa ja ne autot meni hemmetin lujaa ja piti kovaa ääntä. Koirat ei niistä välittänyt, mä vähän pelkäsin autojen osuvan koiraan. :o)
Paikallamakuu siinä pärinässä, olin piilossa n.3min ja Kiista pysyi hyvin paikoillaan.
Liikkeestä istuminen tehtiin BH-koetta ajatellen ja hyvin sekin oli muistissa.
Liikkeestä maahan ja -seiso otin myös. Tassut pysyivät paikoillaan seisomisessa taakse menon aikana.
Nouto hyvä, takaisin tuloa vähän hetsasin liikkumalla takaperin pari askelta.
Tunnari ensimmäistä kertaa käyttämällä Kaisan lautaa, missä muut palikat ovat kiinni. Vein oman siihen viereen ja lähetin Kiistan. Yrittihän se ensin kahta kiinni olevaa saada suuhunsa, mutta sitten alkoi haistella ja löysi omansa.
Luoksetulon pysäytys kahteen kertaan. Ekalla valui käskyn jälkeen vielä reilun metrin, mutta toinen ihan OK.
Ruutu vielä loppuhauskaksi :D

RAKENNUSETSINTÄ tehtiin Vantossa kolmikerroksisessa varastoladossa. Rakennus on täynnä kaikenlaista tavaraa. Jokainen koira otti kaksi maalimiestä.
Kiistalla oli keski- ja yläkerroksessa piilot. Itse en tiennyt missä. Lähetin Kiistan ulkoa rakennukseen ja se alkoi heti etsiä kovalla innolla ja systemaattisesti joka kolon, sekä huoneen. Me muut oltiin tultu sisälle, mutta seistiin oviaukossa. Ei aikaakaan, kun Kiistan haukkuilmaisu kuului yhdestä pikkuhuoneesta. Maalimies istui pöydällä rojujen keskellä.
Jatkettiin etsintää ja käytiin Kiistan kanssa tikkaita pitkin alhaalla rehuvarastossa. Menin tikkaat edellä ja Kiista reippaana perässä. Ylöspäin rohkaisin vähän ja kuljin heti perässä.
Seuraavat tikkaat menikin ylimpään kerrokseen, ne olivat tosi jyrkät ja kapeapienaiset. Niska-pers otteella tuuppasin koiran menemään. Ylhäällä alkoi taas välittömästi etsiä. Todella haasteellinen tuulen tuivertaessa rakennuksen raoista ja rikkinäisistä ikkunoista. Kiista kiipesi heinäpaalien päälle, joita riitti katonrajaan saakka. Siellä oli edellisellä koiralla ollut maalimies. Sieltä tultuaan kiersi kaikki kolot ja reunat. Klapikasan päälle kirmasi usemman kerran, kun haju nousi katon rajasta ja kierteli sinne suuntaan. Klapejakin riitti kattoon asti.
Jouduin lopulta auttamaan Kiistaa, kun mm oli piilossa tavaroiden takana ja niiden edessä oli pystyssä useampi vanha ovi. Ovet nostivat hajut kattoon, eikä Kiista saanut tarkennettua mm paikkaa, vaikka pyöri siinä aivan lähellä koko ajan.

Siistii huomata miten pelottomia ja alustavarmoja Kelmit olivat :o) Mukana Kaisan kasvateista olivat Ulpu, Viima, Kiista. Lisäksi Alli ja Liina. Kaikki työstivät rohkeasti.
Tää oli niin siistiä !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti