tiistai 29. toukokuuta 2012

Hakutreenit Huvilinnun metsässä

Talven jälkeen ensimmäiset treenit Kiistan ja Mausin kanssa. Asennetta ja intoa ei kummaltakaan puuttunut :D
Kiista etsi ensin. Vasemmassa etukulmassa, löytyi nopeasti ja palkka lyhyestä haukusta. Toinen oikealla umpipiilossa. Kiista oli heiluttanut piiloa ensin voimakkaasti, haukkui kuitenkin koko ajan ja rauhoittui paikoilleen. Tulin paikan päälle, kutsuin vierelle ja annoin luvan palkata. Kolmas vasemmalla n.30metrissä. Tämä kisanomainen ja hain Kiistan pois ilman palkkaa. Jouduin antamaan kaksi käskyä matkalla, kun kääntyili katsomaan ukkoa. Neljäs oikealla 125m -> 50m siellä itkevä ja kummallisesti liikehtivä ihminen. Kiista paukutti kunnon haukkua ja pysytteli lähellä hämentynyttä etsittävää. Menin paikanpäälle ja Kisu sai palkan.
Pari tyhjiin lähetystä javiimeinen ukko vasemmalla, siellä palkka lyhyestä haukusta.
Taitava Kiista ♥

Maus haki 4 ukkoa ja löysi ne helposti kaikki. Intoa aivan valtavasti ja hallintaa piti treenata väleissä. Ei kuitenkaan karkaa enää omatoimisesti etsimään ukkoja, jos käsken pysymään lähellä.
Myös Maus alkaa olla taitava etsijäkoiran alku ♥

Maanantaina mulla oli vapaapäivä. Parmaharjulla tehtiin lenkki Sonjan ja koirien kanssa. Dooris oli ihan cool tällä kertaa Takun ja Noahin seurassa. Sillä taitaa mennä mustat ja ruskeat jo sekaisin :D
Välillä kävin hammaslääkärissä ja illalla vielä Littoisten järvelle uittamaan koiria. Mukana Kiista, Maus, Armas, Puma, Nuppu ja pieni lauma terriereitä. Maus ei vielä uimaan saakka mennyt, mutta juoksi veteen kylkiään myöden muiden perässä. Ilma oli melko viileä ja Kiistakin oli ensin sitä mieltä, ettei uimaan mennä. Kroolasi kuitenkin riemuissaan keppejä hakemaan.

1 kommentti: