sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Aksaa, tottista ja paimennustakin

Sonjan vetämät ATT:n valmennusryhmätreenit oli 8.5. Mukava rata, jossa sai juosta ja pyörittää. Mitään kummallista ongelmaa ei ilmennyt. Keinun jälkeen takaakierto ja seuraavalla sylivekki pääsivät yllättämään, kun Kiista suorittikin keinun niin lujaa :D Sitä kohtaa hiottiin eniten. Kepeille haki hyvin erilaisista kulmista.

Tottis Kiistalle ja BH-kokeeseen valmistava treeni oli 9.5.
Kiista teki hyppy- ja kiipeämisnoutoa painalla dummyllä. Ei perusasennosta, vaan leikkien. Molemmat onnistuikin hyvin, vaikken uskonut Kisun menevän hyppyä dummy suussaan. Pitää vaan oppia uskomaan koiraansa, se alkaa olla aika taitava ♥
Noutoa tehtiin myös kolmella eripainoisella kapulalla. TAAS epäilin Kiistan toimintaa painavan kapulan suhteen...turhaan, kylllä se kantoi sitäkin ihan vauhdilla :)
(tehtiinköhän me jotain muuta, ei pysty muistamaan)

Lapsilla oli "kaupunkiosuus" Paattisten Siwan ympäristössä. Kyllä sitä häiriötä siellä maaseudullakin saatiin ihan tarpeeksi.
Aluksi hallinnassa kulkemista. Ohitse kulki koiria ja polkupyöräilijä. Ihmisrymässä hengailua kauniisti käyttäytyen. Yksin kiinni olemista häiriössä ja taas kulkemista kovassa häiriössä, ilman että villiintyy ihmisistä.
Maus oli kiltti, vaikka ei se aina helppoa ollut. Kuuntelee kohtuullisen hyvin tilanteissa.

12.-13.5. Eva Lacnakova koulutti ATT:llä
Olin ilmoittanut lauantaille molemmat ja sunnuntaille vaan Kiistan. Eva on ihana kouluttaja, joka huomioi jokaisen koirakon valmiuden ja puuttuu niihin tarpeen vaatimalla tavalla. Kannustava ja saa jokaisesta irti kaiken parhaalla mahdollisella tavalla.
Maus teki pätkiä radasta ja Evan kommentit oli "it's a superfast dog". Ongelmana vielä on se, että Maus jahtaa minua. Suorittaa kyllä esteet, mutta kaamea kiire päällä. Taklasi mut kerran niin, että nilkkani jäi pukipainon väliin ja vääntyi. Lensin vauhdilla selälleni. Pikkasen kirpasi, mutta pienen kävelyn jälkeen jatkoin juoksemista.
Kiista sai mahtikehuja ja se työstikin kuuliaisesti. Keppitoistoja tuli tehtyä liikaa ja loppuradalla jätin yhdet väliin.
Sunnuntaina tehtiin lähes samaa rataa, vain pienin muutoksin. Taas tehtiin kuuliaisesti ja olipas Kisu herkkänä. Pienestäkin kääntyi salamana :) Muutamia videopätkiä sain Katjalta, kokonaisuutta radasta ei kuitenkaan ole. Putken suut ovat erottelussa niin lähekkäin, että väliin jäi vähemmän, kuin puomin leveys :) Ideana oli lähettää koira puomille pelkällä käskyllä (ajoissa) ja putkeen lähettämällä. Näinhän mä sen Kiistalle olen opettanutkin ja hyvin toimii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti