sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Aksaa ja tottista

Maanantaina oli ATT:n valmennusryhmän treeni taas Sonjan johdolla. Kepeille vienti hirvitti, poispäinkäännöksellä ja ihan huulille oli laitettu mutkaputki häiriöksi.Monta toistoa kohdasta ja vain kerran olin huolimaton ja sain Kisun putkeen. Kolmen esteen slalom tuotti treenin lopuksi vaikeuksia. Hirmuinen helle, väsynyt koira (joka ei sitä juurikaan näytä) ja aina tipahti joku rimoista (65cm). Rohkea etumatka koiraan, tilaa hypyille ja onnistuminen :)
Treenien jälkeen löysin autosta Mausin, jonka pää oli turvonnut kaksinkertaiseksi :( oli tainnut maistaa ampiaista. Silmätkin muurautuneet umpeen. Kauhea veto kohti hallia, kun otin sen autosta pois. Mitä sen niin väliä vaikkei näe. Treenaamaan voi silti mennä...
Elsiltä sain kyytabletin, annoin yhden ja Kiistan jäähdyttelyn jälkeen Maus sai jo silmät raolleen. Kotona pidin sen pään ympärillä kylmäpussia hetken aikaa. Aamulla oli aivan normaali.

Keskiviikkona tottikset molemmilla. Kiistan kanssa tehtiin jääviä. Ensin istuminen, sitten seisominen ja maahanmenot. Lopuksi kaikkia sekaisin. Kisun asenne säilyi hyvänä läpi treenin :)
Lapsilla on BH-kokeen kaupunkiosuus vol 2. Juoksijoiden ohituksia, pysähtyvän auton viereen rauhoittuminen. Ihmisryhmässä rauhoittuminen ja se maltti. Maus ♥ Vaikka se välillä aivan tärisee innosta, kuuntelee kuitenkin käskyjä ja malttaa pysyä vierellä.

Perjantaina paimennusta ja nyt Maus työsti hirmuisella asenteella. Kaisa antoi sen olla melko röyhkeä ja ohjaili vain vähäsen sauvalla suuntaa. Maus on aina kiltti lampaille, eikä edes yritä nipistää. Kahteen kertaan eteni lujaa lähelle ja sai pari lammasta irti laumasta. Kokosi ne kiireesti takaisin. Palikat löytyivät taas :o)

Lauantaina Sonja piti treenit ja mukana Kiista, Maus ja Unto. Jatkettiin kolmen esteen kanssa takaakiertoja ja slalomia. Riittävä etumatka koiraan pitää muistaa. Yhtään rimaa ei tippunut näissä treeneissä. Tällä kertaa rata jatkui ja hyvä asenne lopullakin radalla. Vähän hidastelua aitaa päin menevillä kepeillä aluksi ja puomin päähän menoa treenattiin, vaikka minä jäinkin  esteen taakse vastaanottamaan.
Maus harjoitteli slalomia myös ja aluksi olikin vaikeaa, kun ohjaaja liikkuu suoraan eteenpäin. Oikealla palkkauksella ja korjauksilla homma alkoi sujua. Lopuksi puomia. Maus kestää hyvin ohijuoksut jo ja työstää puomin lujaa alas asti. Taakse jäämistä pitää harjoitella, se kotiläksyksi.
Maus ei vielä osaa säästellä itseään yhtään. Sille tuli hirmuinen hiki ja treenien jälkeen oli ihan ... ööö väsy, tai jotain. No näkyi siitä väsymyskin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti