sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Kelpiepäivät ATT:n hallilla 27.12.09

Kennel Kelmi ja - Nallikallio järjestivät joka vuotiset agilitypäivät, jonne tulee porukkaa kauempaakin mukaan. Kelpiemäistä menoa vauvasta vaariin, koiria oli aivan pikkupennuista lähes 10-vuotiaisiin.
Meidän päivämme alkoi Timo Paavolan viettitreenillä. Timo harrastaa suojelupuolta ja hän piti kelpeille leikkikoulua vieteistä. Kiistan hain autosta ja leikin sen kanssa itse ensin. Kuljetin samalla kohti Timoa, joka otti nahkarätistä kiinni ja jatkoi leikkiä. Kiista ei välittänyt leikittäjän vaihtamisesta, vaan riuhtoi riepua samalla innolla. Timo nosti koko koiraa ilmaan ja ote pysyi. Pidin liinasta kiinni enkä päästänyt tarraamaan, kun Timo hetsas ja siitä sitten taas otteeseen. Autolle juostiin ja Kiista kantoi rievun mukanaan.
Kiistalla on koko suun ote, jonka puruvahvuutta saa treenillä vahvistettua entisestään. Kiista oli nartuista paras viettinen kelpie.

Agitreenin meille piti Jari Hokkanen. Rata oli helppo ja sitä mentiinkin vauhdilla, niin vauhdilla, että Kiista lensi puomiltakin alas. Onneks vauhtia oli sen verran, että jatkoi lentoaan ja laskeutui putken päälle mahalleen. Tämän jälkeen meni puomia varovaisemmin. Tein pari kupille juoksua puomin yli ja ne meni vauhdilla. Katsotaan miten seuraavalla kerralla menee.
Kepeille oli melko haasteellinen takaaleikkaus ja se onnistui hyvin, eikä yhtään pujotteluvirhettä lopussa. Vaikein kohta meille oli puomin ja putken vierekkäisyys. Ensin mentiin putkeen ja yhden hypyn kautta puomille. Jouduin ottamaan vastakkaisella kädellä haltuun, jotta osui puomille. Käännökset oikein hyviä taas hypyillä.

Knock out kisassa Kiistan kanssa tultiin toiseksi, hävittiin Elsille ja Hopulle finaalissa. Yksi tiukka käännös, missä suhisin pikkasen liian aikasin ja Kiista kuuliaisena tuli esteen ohi käteen. Rata oli oikein hauska ja kiva mennä monta kertaa kisanomaisesti sama rata. Hoppu on Kiistan siskopuoli, jotta melko nopeita jälkeläisiä se Alli jättää :o)

Päivän päätteeksi meillä oli hallin sosiaalitiloissa jouluruokien rääppiäiset. Hauskaa yhdessäoloa ja ylensyömistä.
Kiitokset Kaisalle järjestelyistä ja Jarille koulutuksesta. Kesän kennelleiriä jäädään taas odottelemaan innolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti