lauantai 19. marraskuuta 2011

Tottis

Perjantaina tottisteltiin Koirakoulun hallissa Kaisan johdolla.

Kiista aloitti täyskäännöksillä vasempaan. Ongelmana liian aktiivinen takaosa. Omaa hartialinjaa pitää tarkkailla, ettei käänny "yli" yhtään. Seuruu itsessään ihan jees.
Liikkeestä maahanmeno kartiolla, jonka vieressä lampaanjalka ja toinen lensi juuri ennen luoksekutsua linjalle. Ekalla kerralla Kiista kävi nuuskaisemassa jalkaa, oletti sitä noutoesineeksi.
Edelleen toivoisin enemmän vauhtia luoksetuloihin.
Käyttöesineen nouto loppuun. Otin vieraalla esineellä, josta Kiista ei meinannut saada kunnon otetta. Innokkaasti kuitenkin nouti.

Maus teki eteentuloja lyhyeltä matkalta ja luoksetoina. Eteentulot on jo melko hyvin Mausin tiedossa, tosin herkästi hakeutuu käteen. Luoksetuloissa vaikeinta oli Mausille jäädä istumaan, se painuu aina maahan. (Tätä pitää tosissaan ruvetä treenailemaan. Agilityssä jätän se maahan.) Kaisa piti kevyesti sormella kaulapannasta ja liike onnistui hyvin, muutamia peruutusaskelia eteentulon yhteydessä auttamaan koiraa.
Noutoa tarkistettiin, kun kotiläksyinä on ollut pito. Maus antaa hyvin jo koskea kuonoonsa, kun pitää kapulaa suussaan. Rauhallisuutta ohjaajalta vaaditaan, kun koira on niin nopea liikkeissään.
Seuruuta häiriössä. Kohti peiliä ja ensin lirkutteleva henkilö kyykyssä ja toisella puolella Kaisa. Heti seuraavana liikuteltiin lampaanjalkoja, joiden välistä kuljettiin. Näiden jälkeen henkilö lähti seuraamaan ihan perään. Mausille vaikein oli taas Marika :D viimeksi henkilöryhmästä yritti Marikaa moikata. Muuten pysyy vierellä hyvin. Takaa näyttää lähinnä kultakalalta kuulemma, kun häntä heiluu ihan täysillä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti