sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Eva Lacnakova 5.11. ATT

ATT sai taitavan valmentajan Tsekeistä. Eva Lacnakovan vahvuus oli mielestäni oppilaiden tsemppaus, jolloinka jokaisesta lähti enemmän irti. Iloinen ja innostunut mieli tarttui jokaiseen ohjaajaan ja näin myös koiriin.
Aluksi tehtiin alkuverkka ja nopeustesti. 1-2-10(suoraan)-putki-8(suoraan) ja sama takaisin.
Sitten tehtiin kahdessa osassa erilaisia ohjauskuvioita, jotka ei numerojärjestyksessä. Näin työstettiin radan vaikeimpia kohtia vielä vaikeampina.
Kolmannella kierroksella sitten vedettiin koko rata kisanomaisesti läpi. Kiista oli kyllä supertaitava ja Eva tykkäsi kovasti :) Moneen kertaan päivitteli Kiistan nopeutta ja kehui meidän yhteyttä ja myös mun ohjaustani. Radan lopetin tarkoituksella keppeihin, jotka meni jokaisella toistolla hyvin, mutta en halua vieläkään tehdä ongelmia jatkon suhteen.
Harmi, ettei tullut otettua videokameraa mukaan ja harmi, etten ilmoittanut Kiistaa molemmille päiville.

------------------------------

Perjantai aamulla lähdettiin Kaisan luokse. Aamukahvien jälkeen vietiin lampaat laitumelle. Maus oli taas eripätevä. Tosin sen verran loisti pätevyydellään, ettei malttanut lopettaa laitumellakaan. Ajoi lauman ison laitsan toiseen päähän, minne ei portilta näe. Tuli takaisin ihan savisena ja suupielet korvissa. :DD Kaisa tsekkasi Heilin kanssa ettei lauma mennyt suoraan aidasta läpi. Eikä mitään, siellä ne laidunsi ihan rauhassa keskellä niittyä.
Päälle pitkä lenkki, 6 kelpietä ja 1 heeleri. Ennen kotiin lähtöä Kaisa siirteli pikkupässejä aitauksessa Mausin kanssa.

Perjantai iltana tottistreenit. Isot teki hyppynoutoa. Kiistan kanssa jatkettiin viimeksi jäätyyn. Kapula koiran eteen ja palkka esteen taakse. Minä tällä kertaa myös esteen takana. Ensin lähti hyppyyn ilman kapulaa, mutta hoksasi pian mitä on tarkoitus tehdä.
Luoksetut Kiistan kanssa takapalkalla. Nopeutta saisi olla vielä enemmän. Pitää vapauttaa kupille vaan vielä aiemmin, kun lähtee kovaa.

Pikkuiset teki "hyppynoutoa" tai ainakin sen alkeita. Perusasennosta heitettiin lelu matalan esteen yli ja pentu perään hyppykäskyllä. Juosten perään ja hurjat repimisleikit. Maus teki jokaisen toiston hyvin :) ollaanhan me treenattu lähes samaa aksaesteillä.
Henkilöryhmää treenattiin ja sekin meni Mausilta melko hyvin, kerran meinasi Assia rynnätä moikkaamaan kun ohitettiin heidät ihan läheltä.
Noutotreeni. Ensin nostoja, sitten hellää pitoa kuonosta ilman kapulaa ja kun molemmat toimii, niin yhdistettiin nämä. Maus pysähtyy ihan liikkumattomaksi, kun kosken sitä kuonoon.
Paikallamakuu tehtiin minuutin mittaisena. Maus piti asentonsa liikkumatta. Olin remminmitan päässä ja välipalkkailin. Kävin minuutin jälkeen sen vierellä ja palasin kertaalleen hihnanmitan päähän uudelleen. Taitava penneli :o)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti