torstai 22. syyskuuta 2011

Maus paimentaa ja tokoilee

Tiistaina oltiin taas Paattisilla paimentamassa. Maus on työstänyt niin maltillisesti ja hyvällä silmällä, että sai liikutella laumaa vapaana Heilin kanssa isolla laitumella. Kuvittelin, että The Heili menisi lampaiden ohi kiinnostuksessa, mutta väärin ajateltu. Maus lähti täydellisen keskittyneesti kiertämään lampaita hyvällä etäisyydellä. Tasapainossa ei malttanut olla, kuin hetken ja taas lähti kiertämään laumaa kasaan.
Taitava paimentyttö ♥

Keskiviikkona Maus tokoili. Kiista jäi kotiin, koska sen juoksu alkoi edellisenä päivänä.
Teemana oli kontakti, maltti ja luopuminen. Yksi pentu kerrallaan kentälle, namikuppi kentän reunalle ja pennun kanssa keskelle kenttää. Tarkoituksena ekalla kierroksella tehdä kolme liikettä ilman palkkaa ja vapautus kupille.
Maus teki hyvässä kontaktissa perusasennon, maahan menon ja istumisen. Tuskin muisti koko namikuppia.
Toisella kierroksella neljä liikettä ilman palkkaa, kuppi taas kentän reunalla. Maus teki taas hyvässä kontaktissa seiso, istu, maahan ja perusasennon.
Viimeisenä tehtiin eteenmeno. Loppupalkka Kaisalle ja juoksin Mausin kanssa kentän puoleen väliin. Siellä perusasento ja hihna irti. Maus malttoi istua rennosti, kunnes lähetin sen eteen käskyllä kupille.
Maus osaa vilkkaudestaan huolimatta keskittyä, luopua ja padota hyvin.
------------------------------

Kiistan kanssa ollaan tehty tottista ja kettistä hyvällä fiiliksellä. Hakumetsällä se on ollut sinnikäs etsijä. Maalimiestä ei jätä, vaikka kuinka huutaisin. Vaikeassa maastossa en viimeksi kuullut sen haukkua ja huutelin moneen kertaan. Pätevä maalimies lopulta palkkasi koiran n.70 haukun jälkeen. :D Hiukan Kiista kuulemma vilkaisi taakseen tuossa 60 haukun kohdalla, mutta jatkoi kuitenkin tauotta ilmaisuaan.

Porvoon IPO-R A on lauantaina ja saamme osallistua juoksusta huolimatta. Saa peukuttaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti