torstai 15. syyskuuta 2011

Hakua, paimennusta ja tokoa

Maanantaina hakuiltiin Haunisissa.
Maus tuli ensin, ettei sen tarvitse pimeässä työstää.
Kolme ukkoa oli piiloissa. Ensimmäinen oli haamu, tein pienen kaarroksen ja lähetin. Eteni hurjaa vauhtia suoraan perille. Menin "ilmaisulle" ja seisoin Mausin takana sen syödessä nameja.
Toinen oli valmis, mutta sanoi vaimeasti "apua". Lähetin ja hurjalla vauhdilla taas suoraan perille. Menin hakemaan taas.
Kolmas oli valmis n.30 metrissä. Lähetin ja Maus eteni hyvin suoraa pistoa. Ampaisi ensin läheltä ohi, mutta sai samantien hajun ja teki uukkarin. Menin hakemaan ja poistin hakuvaljaat.
Taitava pentu, sillä on ihan suunnaton polte metsään, kun tietää mitä siellä tehdään.

Kiista työsti myös kolme ukkoa. Vasemmalla ensimmäinen, vaikeasti kallioiden takana. Maalimies oli kulkenut etulinjaa ja edennyt aluetta n.20m. Kiista teki suoran piston etukulmaan saakka ja löysi ukon takakautta. Hyvä ilmaisu, jarrunameilla välipalkattiin. Menin näytölle kisanomaisesti. Pysyi paikoillaan ja tuli heti käskystä sivulle.
Oikeaan etukulmaan lähetin tyhjälle. Työsti aluetta taas hienosti, kutsuin pois.
Vasemmalle lähetys ja Kisu lähti hyvin, mutta ei vaan löytynyt ukkoa. Pyysin äänen, jonka Kiista kuuli, mutta haju ja huuto kulki kourua pitkin kauemmas alueella. Kiista kaartoi aina oikealle. Sinnikkäästi uudella äänellä lähetys ja käskytin "vasen". Oli kaartanut kallion takaa maalimiehen yläpuolelle ja laskeutui jyrkän rinteen. Hyvä ilmaisu, menin taas kisanomaisesti näytölle. Pysyi rauhallisesti makuulla ja kutsui sivulle.
Oikealla kolmas ukko valmiina ja se löytyi helposti. Loppupalkka lyhyestä hakusta.

Ilma oli kosten tyyni, eikä hajut kulkeneet kunnolla. Sinnikkäästi Kiista työskentelee, eikä luovuta. Kisoissa tietysti hankalaa, jos tulee vastaava tilanne. En toki lähetä koiraa montaa kertaa samaan paikkaan. Toivotaan, ettei muualla ole näin haasteellisia maastoja, kuin meillä.
-------------------------------
Tiistaina Maus paimensi. Ensin käytiin lampolassa sisällä siirtelemässä lampaita karsinasta toiseen. Rohkeasti Maus sielläkin työskenteli.
Sitten lähdettiin lampaiden kanssa metsään. Yksi koira ajoi ja toinen oli jarrukoirana. Maus ajoi ensin ja oli sitten jarruna. Sitä ei kiinnosta mikään muu, kun lampaille pääsee. Liinassa työskenteli nätisti, Heili auttoi välillä kokemattomia koiria liukkaiden lampaiden kokoamisessa.
Jarruna toimi myös hyvin, eikä perääntynyt askeltakaan, vaikka yksi uuhi uhkaili puskemisella ja potki etusorkallaan kohti.
-------------------------------
Keskiviikkona tokoiltiin Paattisilla. Sade onneksi loppui ja hiukan tihkua saatiin niskaamme.
Pennut tekivät seisomisia ensin ohjaajien liikkuessa paikoillaan. Sitten kestoa, ohjaaja otti askelia sivusuunnassa ja taaksepäin. Tämä olikin jo vaikeampaa, mutta hyvin Maus asian ymmärsi.
Esteen takana seisomista ja askelia sivulle. Lopulta este kiertäen ja koira seisoo liikkumatta. Lopulta pääsin kiertämään esteen ja Maus seisoa tapitti paikoillaan ♥
Treenit päätti luoksetulo lyhyeltä matkalta eteen istumaan. Muutama palkka oikeasta paikasta. Maus tuli lujaa, eikä osannut kovasta vauhdista etsiä paikkaa. Namin avulla otti kuitenkin paikkansa.

Kiista aloitti jäävillä. Seuruuta välipalkattiin ja Kaisa ilmoitti mikä jäävä on seuraavaksi. Ensimmäinen istuminen, jäi seisomaan. Kenttä oli aivan likomärkä. Toisella yrityksellä istui. Yhden maahanmenon jäi myös seisomaan, muut teki mallikkaasti. Minä lähden linjaa aina vinoon vasempaan.
Perusasennosta maahanmenoja ja takaisin perusasentoon. Kiistalle meni hissivaihde päälle, eikä pysynyt sitten millään makulla, kun toinen antoi sivulle käskyn. Sitä ei otettu perusasentoon ollankaan, vaan palkkasin maahan ja vapautin.
Loppuun Kiista teki PK puolen jäävät maahan ja seiso + eteenmenon. Liikkeelle 10-15 askelta ja käsky. Ohjaaja 30 askeleen jälkeen kääntyy ja kutsuu koiran. Jäi hyvin ja tuli lujaa eteen istumaan. Jätin istumaan paikoilleen ja vein loppupalkan kentän reunaan.
Imuttamalla seuruuta, josta seisominen ja 30 askeleen jälkeen kutsuin. Hetsaus pallolla, vauhti kova, mutta palloa ei suuhunsa ottanut, kun ruoka odotti. Alkuun oli vaikeaa lähteä seuruuseen ruoan vuoksi, tuli kuitenkin.
Seuruuta kohti kuppia ja yritti keulia pahasti. Eteen käskyllä lähtikin sitten ihan järjetöntä vauhtia :D

Askeleiden laskeminen on vaikeaa, kun pitää keskittyä liikkeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti