torstai 1. syyskuuta 2011

Inge Pihlström - tokoviikonloppu (Kiista ja Maus)

Kiistan isän (Midimys Myrre) omistaja Inge Pihlström tuli suomeen kouluttamaan tokoa. Samalla saatiin sukukokous :)
Taku, Alli, Myrre, Kiista ja Yty


Sonja & Taku, Kaisa & Alli, Inge & Myrre, Minä & Kiista ja Maus, Eeva & Yty, Jari & Ralli, Outi & Valo


LAUANTAI:
Kiista
Paikalla makuu ja Istuminen. Molemmat erinomaisia, olin piilossa.
Seuraaminen, jossa selvisi ongelmien syy. Vilkaisu koiraan on merkki pysähtyä ja liikkeelle lähdöissä "siv" on myös koiran osalta ymmärretty huonosti. Nyt pelkästään vauhtiseuruita ja palkka aina käskyn jälkeen heti.
Zetan tein välipalkoilla. Käskyn pitää tulla ennen vasemman jalan maahan osumista, jolloin koiralle jää pidemmäksi aikaa "tukijalka" ja pysähtyy rauhallisemmin.
Hyppynouto oli latteampi, kuin koskaan. Loikki juuri vähän ennen kokealle ilmaan ja tömähti suoraan selälleen maahan. Saattoi olla selkä hellänä.
Noudon palautuksen vauhtiin tehtiin testejä. Juoksi puiden taakse piiloon, kun Kiista lähti noutamaan. Heitin kapulan paksuun nurmikkoon. Ei mitään vaikutusta.
----------
Maus
Inge katsasti pentujen taitoja ja antoi hyviä neuvoja lähinnä perusasennosta ja seuruun paikasta.

SUNNUNTAI:
Kiista
Noutaminen ja palautusnopeus. Paras oli vinkupallon heitto. Normaali kisanomainen aloitus, juuri kun koira ottaa kapulan suuhunsa, pallo vinkuu ja lentää onjaajan pään yli. Vähitellen pellä vingutus ja lopulta koko liike ilman palloa. Kiista juoksee pallolle saakka kapula suussaan.
Ruutu (voi) markkeri ruutuun täysin samalla tyylillä, kuin jos menisin vain näyttämään ruudun keskustan koiralle. Top-käsky heti, kun koiran etujalat ovat ruudussa, niin ehtii pyörähtää markkerille ja pysähdys on täpäkkä.
Virelähetyksiä lähempää, käsky ja pallo samantien koiran eteen (ei yli). Samalla lailla merkille lähetyksissä.
Tunnistusnoutoa häiritsi todella kova tuuli. Ensimmäinen yritys vastatuuleen toi hajut koiran nenään jo matkalla. Toi väärän ilman haistelua.
Toinen yritys myötätuuleen ja nyt onnistui. Tehtiin vielä kahdella palikalla, jotta saisi tehdä valinnan Ingen sanojen mukaan. Tässä kävi niin kuin arvelinkin, Kiista nappasi ne molemmat ja toi mulle. Tämä liike ei vielä ole valmis tehtäväksi huonossa kelissä. Sisällä on ollut 90% onnistumisia.
Kaukokäskyt teki ihan OK. Istu -> seiso siirtymään pitää saada liike takaosalle. Jumppaa paljon, jossa etujalat pysyvät paikoillaan. Seiso -> maahan käskyn olen vaihtanut maahan-käskystä down-käskyyn.
Hyppynouto ihan super :) siihen ei mitään lisättävää.
---------------
Maus
Tälle päivälle valitsin Mausin treeniin noudon ja seuruun. Ingen mielestä nouto on hyvällä alulla. Pitoa voi kasvattaa odottamalla, että pentu nostaa kapulan uudelleen ja se toimi samantien. Maus pidensi pitoaikaansa.
Seuruusta saimme myös kehuja. Namin ja imutuksen paikkaa siirtämällä asento muuttui paremmaksi.
Inge kehui Mausia kovasti ja sen työmoraalia, kun tekee töitä, tekee tosissaan ja vain minulle.
--------------------------
Lauantaina istuttiin Kaisan luona iltaa. Hauskaa jutustelua riitti yhteentoista saakka, silloin lähdin kotiin. Mahtava viikonloppu isossa kepieporukassa :) mikäs sen hauskempaa.
Lisää kuvia GALLERIASSA.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti