keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Treeniä treeniä

Lauantaina tokoiltiin Haunisissa Terhin ja Nomin, Tuijan ja Lyytin kanssa.
Kiistan kanssa otin noudon, ruudun ja kaukot. Tasamaanoudossa palautusvauhti oli ihan jees ja luovutussuora. Perusasento taisi jäädä inan vinoksi.
Ruutua tein ensin läheltä ja palkkasin oikeaan paikkaan. Ekalla lähetyksellä kiersi vasemman etumerkin, huusin pois. Kävin koskemassa ruudun keskustaa ja siitä hyvä paikka. 25m hakeutui myös hyvään paikkaan. Käskytettynä kuvio, sivulletulo super. Lopussa tein mokan, kun lähestyin merkkiä oikealta puolen ja Kiistan perusasento jäi väljäksi. Se mietti, että mennäkö merkin eteen, vai pysyä tiiviissä perusasennossa.
Kaukojakin tein ensin pari toistoa maahan-seiso-maahan-seiso ja ne hyviä. Sitten 15m ja ensin ei ollut ymmärtävinään mitä top tarkoittaa. Teki kuitenkin hyvät toistot ja pysyy hyvin paikoillaan.
---------------------

Maanantaina hakutreenit Parmaharjulla.
Kiistalle tehtiin suoruuksia ja kaksi ekaa oli haamuja. Pikkuisen odotuksen jälkeen lähetys ja loisto pistot, hyvät ilmaisut. Näihin menin molempiin paikalle. Toinen oli umppariteltta, sielläkin hyvä ilmaisu.
Kolmas oli valmis, hakuualueella, jonne oli kasvanut lähes metrin aluskasvillisuus. Tämä oli vaikea kaikille koirille. Pienellä ääniavulla sain Kiistan etenemään tarpeeksi pitkän piston ja ukko löytyi.
Neljättä etsi hetken jyrkän rinteen päältä, löysi kuitenkin nopeasti. Viides myös melko vaivatta.
Ilmaisut on hyviä ja tasaisia. Ensimmäisellä ukolla pyrkii liikaa iholle. Hallinta oli nyt hyvä ja Kisu alkaa selkeästi olla sama hakukoira, kuin ennen pentuja :)

Maus teki elämänsä toisen hakutreenin. Partioimme metsässä ja sillä oli selkeä käsitys mitä siellä tehdään. Otti etäisyyttä ja käytti nenäänsä hienosti. Viimeisenä oli ukko teltassa, Maus sai kaukaa hajun. Se juoksi ensin teltan taakse, sieltä täysillä toiselle puolelle ja suoraan oven raosta sisälle. Niin taitava :)
---------------------

Tiistaina aamulla kävin itse kuntosalilla. Illalla lähdin Saloon agiepiksiin. Ne olis voinut jättää väliin. Törkeää hidastelua kontaktien alastuloilla ja radalla tietysti kaikki kontaktiesteet.
Hirmuinen masennus :o(

Keskiviikko aamuna oli Sonjan treeni. Radalle laitettiin ainoastaan A kontaktiesteistä. Teemana hyvät vastakäännökset. Ne sujuikin ihan jees ja Kisu kääntyy näissä tosi hyvin. A:n se teki jonkun kerran kohtuu vauhdilla ja muutama liian hitaasti.
---------------------
Illalla alkoi Kiistan tokot ja Mausin pentukoulu Paattisilla koulun hienolla ja suurella hiekkakentällä. Kaisa tietysti kouluttajana.
Tokossa aloitettiin vieraiden kapuloiden noudoilla itsenäisesti. Sitten jäävät ja Kaisa naksutteli meille oikein menneet asennot + hyvät seuruut. Kiistan vire oli tosi hyvä ja seuruussa pysyi tiiviinä, eikä ennakoinut yhtään jääviä.
Sitten tehtiin hyppynouto ensin metallilla. Palautusvauhti tässä hitaampi, kuin hakuvauhti. Uusinta takapalkalla, jonne vapautus ensimmäisistä laukka askeleista.
Puisella hyppynouto olikin sitte ihan super ♥
Loppuun otettiin paikalla istuminen Ytyn ja Lyytin kanssa. Mä olin piilossa esteen takana. Ajallisesti teimme ihan lyhyen ja kaikkien asennot pysyi hyvinä.

Pentukurssilla aloitettiin luennolla. Pentujen kanssa aloitettiin luopumisella ja jess-sanan + naksun käytöllä. Maus hakee kontaktia jo hyvin, tosin välillä yritti hulvattomasti päästä jonkun pennun, tai ihmisen luokse. Luopui nopeasti ja sai palkan.
Seuraavana oli useampi kuppi suorassa linjassa ja ne piti ohittaa löysällä hihnalla. Ei-käsky meni Mausille hyvin jakeluun ja luopui kupeista yhdellä käskyllä. Kaisasta luopuminen olikin paljon vaikeampaa :D hilluu hilluu !
Viimeisenä kohdattiin muita pentuja omistajineen. Ensin tervehti ihmiset vierasta pentua ja sitten vasta pennut toisiaan. Pikkasen meinas tämäkin olla Mauskikselle vaikeeta. Miksei saa muka heti mennä leikkiin, kun toinen on ihan nenän edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti