torstai 28. heinäkuuta 2011

Haku, toko ja pentukoulu

Maanantaina taas hakuiltiin, tällä kertaa Haunisissa. Sama paikka, missä oli IPOR maastot. Meillä oli yksi mies mukana ja käytin tietytsi tilanteen hyväkseni. Halusin samanlaisen tilanteen, kuin kisoissa oli. Kukaan muu ei ollut linjalla, kun tultiin ylös ja käteltiin + ilmoittauduttiin. Kisun vire oli ihan kaakossa, eikä sitä hämännyt tilanne yhtään.
1. vasemmalle ylös kallioille, minne kisoissa jäi se yksi ukko. Nyt juoksi erinomaisen suoran piston ja löysi heti. Ukko sai osakseen hillitöntä hilluntaa, kun Kiista sukelteli pikkuteltan reunojen alitse moneen kertaan. Huoh...sama juttu joka kerta ekalla ukolla. Onneks ei kisoissa käyttäydy noin rakastaen.
2. oikealla etunurkassa oli Kaisa piilossa. Kisu oli käynyt 5m päässä, mutta haju ei vaan seisovassa ilmassa kulkenut sen nenään. Jatkoi piston malliin alueella ja oli palaamassa, kun löysi läheltä keskilinjaa ukon. Hyvä ilmaisu.
3.Yksi tyhjiin vasemmalle (en siis tiennyt ukkojen sijainteja), yliheittona oikealle ja teki nyt saman, kuin kisoissa, suora pisto, mutta sai hajun Kaisasta. Juoksi etukulmaan ja löysi.
4. Vasemmalla umpilaatikossa ukko. Ilmaisi kisoissa laatikon viimevuonna hyvin, mutta nyt liikkui levottomasti piilon ympärillä ja haukkui pätkissä. Menin piilolle ja odotin haukkua, josta sitten avasin kannen. Palkka vielä yhden haukun jälkeen.

Yhteenveto: Kiinnitettävä huomiota ensimmäisellä ukolla hilluntaan (jarrunami) ja ympilaatikolla ilmaisuihin.

------------------
Tiistaina hilluttiin Parmaharjun lenkillä. Mukana Tytti & Nuppu-pentu, Eeva & Armas-pentu, minä Kiistan ja Mausin kanssa. Ukkosti ja satoi, sadevaatteissa tuli hirveän kuuma. Loppumatkasta huomasin Kiistan pepussa punaisen pallukan n. puolikkaan luumun kokoisen. Peräpukamalta näytti. Kotona puolen tunnin kuluttua se oli enää viinirypäleen kokoinen ja vaaleanpunainen. Parin tunnin kuluttua oli kadonnut. Ell mukaan pitää tuoda näytille, jos pullahtaa uudelleen ja on kovin punainen. Toivotaan ettei ikinä enään näyttäydy.
------------------

Keskiviikkona Tokoa ja pentukoulua Paattisilla
Tokossa tehtiin isoa zetaa. Merkkien kohdalla perusasennot ja niiden suoruus palkattiin. Kaisa naksutteli. Ensimmäinen suora normaalia käyntiä, seuraava juoksua ja viimeinen hidasta käyntiä. Kiistan onnistumisprosentti 80. Eniten vinouksia hitaasta käynnistä.
Ruutu oli seuraavana. Jokainen sai kertoa oman strategiansa ja perustella miksi tekee juuri näin. Kiista katsoi, kun avustaja vei markkerin ruutuun. Täyspitkä lähetys ja ongelma oli taas sama. Kisu kiertää vasemman etumerkin kautta ruudun keskelle. Uudelleen avustaja kosketti markkeria ja nyt linja vain ihan aavistuksen "banaani". Täpäkkä stoppi keskelle :)
Toinen lähetys eri suunnasta. Avustaja kosketti ruudun keskustaa, mutta markkeria ei enää ollut. Ihan suora linja ja täpäkkä pysähdys aivan keskelle. Bileet ja pallo lensi lähes ruutuun saakka :D
Eihän me muuta tehty ?? Yty, Kami ja Kiista ottivat vielä paikalla istumisen loppuun. Olin piilossa minuutin, sen pidempää ei tehty. Asento hyvä ja liikkumaton koko ajan. Paluu koiran taakse ja sivulle.

PENTUKOULU
Luoksetuloja ensin ilman häiriöihmisiä ja sitten häiriöihmisillä. Molemmat erittäin hyviä. Mauskis pinkoi täysiä ja sivuilleen vilkuilematta luokse.
Ihmisryhmä tehtiin kahdeksikkona imuttamalla. Maus piti paikkansa hyvin, eikä juurikaan vilkuillut sivuilleen. Toinen kierros tehtiin niin, että neljästä ihmisestä kaksi istui maassa. Niitä piti vilkaista, mutta piti silti paikkansa. Perusasennoissa nojaa hyvin takaraivoaan jalkaan.
Viimekerralla saatiin kotiläksyksi seisominen. Nyt kerrattiin sitä näyttelyn omaisesti. Kaksi ihmistä seisoi n.10m välein ja molempien kohdalle piti pysähtyä seisomaan. Ihan OK. Näitä pitää treenata lisää.
Lopuksi sai painia vähän Nootin kanssa.

------------------

Jaa agility.... no joo, meillä on meneillään kontaktijuttuja. Palaan niihin myöhemmin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti