sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Rakennusetsintää 13.3.

Vähissä oli taas porukka tänään, ainoastaan minä ja Kaisa. Tehtiin aluksi lenkki kuuden kelpien kanssa lumiseen metsään. Saatiin suuremmat höyryt koirista pois.

Oltiin talon takana piilossa, kun Kaisa meni piiloon. Lähetin Kiistan melko avaralle aukealle ja se työsti alueen hyvin, kiersi rakennuksen takaa nenää käyttäen. Sai vainun etupuolella olevan tiiliulokkeen seinästä ja työsti sen ensin ulkoapäin huolella. Meni ovenraosta sisälle, nuuskutti siellä tovin ja tuli ulos. Lähetin isosta ovesta sisään rakennukseen, mutta sieltä palasi melko nopeasti ja livahti uudelleen tiilipömpeliin ovenraosta. Avasin oven ja menin sisälle, Kisu näki Kaisan korkealla ja pyrki aivan lähelle ennen ilmaisua. Vähän ihmetteli Kaisan "pelokasta" ähinää ja puhinaa, mutta haukkui lopulta ihan kunnolla. Jatkoi ilmaisua, vaikka menin lähelle ja silitin sitä.

Tein Kiistan kanssa pistot metsään ennen, kuin tultiin rakennukselle. Pitkän pakkastauon jälkeen Kisu suoritti erinomaiset pistot syvälle metsään, vaikkei siellä ollut kukaan edes liikkunut. Oletin sen kaartavan metsästä suoraan rakennukselle, mutta kiltti koira palasi lähes samaa reittiä takaisin. Toinen lähetys ja sekin mallikas. Rakennuksella olin ennen koiraa ja lähetin sen vauhdista. Kisu tarkasti ensin tiiliosan, meni sisälle isoon rakennukseen ja työsti hyvin huolella jokaisen nurkan ja piilon. Loikkasi toiselle puolelle ja mä perässä. Työsti sielläkin koko tilan hyvin tarkasti. Huomasin Kaisan vähän ennen Kiistaa korkealla halkolaarissa. Kiistan ensimmäinen hyppy yli metrin korkuiseen laariin oli huti, mutta toisella lensi hyvin ylös. Kiipesi Kaisan viereen ja ilmaisi hyvin taas niin pelokkaan Kaisan :D

Edistystä selkeästi tapahtunut rakennuksilla. Kiista on tajunnut, että hajut nousee ja kiertää oudolla tavalla. Koko paikka on tarkastettava huolellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti