lauantai 16. lokakuuta 2010

Tehotreenit 16.-17.10.

Kouluttajina Janita Leinonen ja Jaakko Suoknuuti.

Janitan rataa treenattiin aamulla. Vaikutteitä eurooppalaisista radoista. Esteet hyvin lähellä toisiaan ja Ohjaajan juoksulinjoilla esteitä. Ellei näistä pidä, älä mene eurooppaan kisamatkalle :)

Rata oli kiva ja päästiin se läpi kokonaan. 1-4 kohdassa hiottiin teitä ja ohjaajan parasta sijoittumista. Pieni pieni pyöritys esteiden 2 ja 3 välissä toimi Kiistalle parhaiten.
Kepeille meni joka kerta oikein, vaikka putkensuu oli todella lähellä. Lähetin käskyllä puomilta ja liikuin vasta, kun Kiista sujahti kepeille.
Lähetys kepeiltä suoraan eteenpäin ja valmiina seiskan luona. Persjättö toimi parhaiten 8-> ysiputkeen. Luotin liikaa Kiistan putkeen menoon (11) ja lähdin liian aikaisin kohti estettä 12. Tuloksena se, että Kisu ampaisi puomille. Kunnon lähetys putkeen ja takaaleikkaus pituudella.
Sylivekki (14) persjättöön en ehtinyt pussin jälkeen. Leikkasin keinun jälkeen edessä ja otin välimatkaa ennen vapautusta. Sylivekki esteellä 18.Juoksin puomin ja A:n välistä.
Putket leijeröiden sujui hyvin. Pieni vekki ennen hyppyä 28 ja jaakotus.
A:n juoksin puomin puolelta ja loppukin okei.

Mahtava fiilis ja koiraa kehuttiin ♥


Jaakon rataa treenattiin iltapäivällä. Jaakko opasti jo rataan tutustumisessa miten valssi tehdään oikein. (on hänen mielestään vaikein ohjauskuvio, jota vuodesta toiseen tehdään pahasti väärin)
Me jäätiin kakkosesteelle oppimaan miten ihan_oikeesti_tehdään jarrutus ja ihmisnuoli. Rima 40cm esteella 2. Jaakko näytti ensin Kiistan kanssa. Koira pysäytettiin kakkosen taakse ja siitä yli riman, palkkakäsi maahan siivekkeen viereen. Muutaman kokoilun jälkeen alusta uudelleen ja nyt meni hienosti. Jatkoin suoritusta esteelle 14 saakka ja ihan mahtavaa työstöä, josta saatiin paljon kehuja Jaakolta. Loppuaika sitten hiottiin saksalaista esteellä 14. Koiran pitää hypätä este ohjaavan käden suuntaan, vaikka ohjaaja lähteekin jo kohti seuraavaa estettä. Tätä opetellaan jatkossa matalalla rimalla ja tiputtamalla pallo esteen taakse samaan aikaan, kun itse lähtee liikkeelle.
Jaakko kysyi haluanko jäädä treenailemaan jo esteellä 2 ja minä sanoin ehdottomasti haluavani. Tietysti olis ollut kiva päästä kokeilemaan leijeröinti kepeiltä A:lle ja leijeröinti esteeltä 20 putkeen, siinä olisin jättänyt kepit ja A:n väliin. Onneks tein juuri sen kohdan tauolla onnistuneesti ;)
Huomenna jatketaan.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti