tiistai 29. kesäkuuta 2010

Täpäkkä hakutreeni 28.6.

Isosuolla aloitettiin alueen merkkaus klo 18.00 ja klo 20.00 oli neljä koiraa tehnyt hyvän treenin. Oltiin toimeliaita me :o)

Kiista suunnitelma:

1. vasemmalla 20m kilpikonna asennossa ja täysin peitossa. Kisanomaisesti. Haukkui kovaa ja korkealta, mutta yritti tunkeutua peiton alle pari kertaa. Saavuin paikalle ja jes-käskyllä palkat koiralle. Maalimies tuli mukaamme keskilinjalle.

2. oikealla 20m myös kilpikonna asennossa ja täysin peitossa. Kisanomaisesti. Haukkui hyvin, tökki mm, muttei tunkenut enää. Saavuin paikalle ja otin Kiistan sivulle ja käskin mm nousta palkkaamaan. Palkkaus nopeasti ja vain kauniissa asennossa olevalle koiralle. Melko mallikas :)

3-4 tyhjiin vasemmalle. Lähti hyvin, mutta kaarsi n.30m päästä takaisin loivasti. Tuuli vasemmalta, joten varmuus tyhjästä alueesta taisi olla Kiistalle selvyys.

5. oikealla valmis n.40m päässä. Löytyi hyvin ja palkkaus alle kymmenestä haukusta. Kutsuin pois ja siirryimme hallitusti aluetta eteenpäin.

6. valmis, mm juoksi piiloon äskeisen suorituksen aikana. Mahtava pisto, minä en tiennyt yhtään missä piilo oli. Kiista juoksi n.30m suoraan ja kaarsi piston malliin suoraan maalimiehelle. Pieni epävarmuus taisi tulla siitä, että juotin ensimmäistä kertaa ikinä Kiistan keskilinjalla ennen viimeistä etsintää. Aloitti haukun hyvin, mutta parin haukahduksen jälkeen juoksi meidän luokse. hmmm.... huusin, että joko söi palkkansa ? "Ei syönyt", käskin uudelleen mm luokse ja Kiista juoksi suoraan takaisin piilolle, aloitti haukun ilman pyyntöä ja sitten palkkaus.

Pätevä hakukoira kertakaikkiaan. Tunnen itsekin saavani varmuutta pikkuhilja. Tää on niiiiiiin siistiä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti