maanantai 4. kesäkuuta 2012

Tottista, paimennusta, viettejä ja aksaa

Keskiviikkona tottistreenit. Aikuisilla jäävä/luoksetulo, hyppy- ja A-este. Odotusvuorossa oleva paikkamakuussa.
Otin hyppynoudot vain kerran. Molemmat kisanomaisesti hyvin. A-esteen yli heittämistä pitäis ehkä harjoitella :D Paikkamakuu Kiistamaiseen tyyliin hyvin ja liikkumatta.
Liikkeestä maahan, 30 askelta ja käsky seiso, siitä luoksetulo. Muutaman toiston jälkeen ihan ok suoritus.
Loppuun ihmisryhmä ja eteenlähetys. Kiista ei tiennyt, että palkka oli kentän toisessa päässä ja lähti vähän vinoon, mutta eteni kuitenkin oikeaan paikkaan.

Nuorten kanssa tehtiin BH-kokeen seuruukaavio ensin ilman koiria ja sitten koirien kanssa. Maus on tällä hetkellä melkoisessa murkkuvaiheessa. Teki seuruun kyllä ihan jees ja hyvässä kontaktissa. Paikkamakuussa oli pidempään, kuin koskaan. Nousi kerran seisomaan, ei lähtenyt paikastaan mihinkään.

----------

Perjantaina paimennusta Mausilla. Minä ohjasin liinassa poispäinajoa laitumella. Kaisa tasapainoa Maus vapaana. Huh, sillä on sellainen vauhti päällä, ettei malta pitää etäisyyttä yhtään.Topakasti kiituroi eksyneet lampaat takaisin ryhmään. Yksi pikkuinen pässinpää jumitti ja Heili auttoi vähän.

----------

Lauantaina Kiista oli yhtenä kymmenestä esimerkkikoirasta Juha Korrin viettiseminaarissa. Aamupäivän Juha piti luentoa ja iltapäivä vietettiin Haunisissa TKK:n kentällä. Hirmuisen kylmä ilma ja vettä tihkuutteli.
Halusin neuvoja viettiin seuruussa. Ensin keskusteltiin asiasta kentällä mikrofoniin, kuuntelijoita oli valtavasti. Sitten hain Kiistan, olin ihan varma, että tämä on tilanne jossa se hyytyy. Aloitin seuruun ja Kiista piti koko ajan hyvän kontaktin, mutta seuraaminen oli inan väljää ja kiukkuasenne puuttui. Lisää keskustelua Juhan kanssa ja toinen pätkä palkkauksen jälkeen oli tosi hyvällä asenteella, tiukasti jalassa kiinni.
Juhan mielestä koira on hyvä, mutta mun olemukseeni pitää saada heti ekalla yrityksellä se iloinen ja kannustava moodi. Juha kertoi monen kovan jännittäjänkin saaneen henkisen valmennuksen kursseilla apua. Tällaiseen voisi hakeutua. En tiedosta jännitystä, mutta rentous tekisi hyvää ja se, että olisin samanlainen kisoissa, kuin treeneissä.
Paljon hyviä muistiinpanoja on tallessa :)

----------

Sunnuntaina taas Sonjan treenit. Kiista, Maus ja Unto. Sovittiin, ettei Kiista tulisi jatkossa samoihin treeneihin lasten kanssa. Liian vaikeaa suunnitella molemmille sopivia ratoja. Nyt oli vähän vaikea lapsille. Maus teki sovellusta. Molemmille tuotti vaikeuksia pituus kohti seinää. Kiistalla siihen tuli vielä takaaleikkaus mukaan. Liian vähän treeniä, tiedän. Loppuun Kiistan kanssa hyvä pätkä ja oma senne rennon iloinen. Miksei se vaan voi olla sitä aina ? Lopetin aivan järjettön hienoon keinuun. Kiista ei varmaan koskaan ole tehnyt niin täysillä kenua ja tömähtänyt 2on2off asentoon naama korviin saakka virneessä. Hassu koira ♥
Maus tarvitsee nyt vauhtiratoja, joilla se tulee estehakuisemmaksi. Imee esteille, kun tahtoo liikaa jahdata minua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti