keskiviikko 10. elokuuta 2011

Aksaa, tokoa ja pentukoulua

Veikeän radan oli Tiina meille suunnitellut. Alkua tehtiin jokunen kerta ennen, kuin saatiin sujumaan. Kiistalla oli raivokas vauhti päällä, kun joutui odottamaan autossa Mausin paimennuksen ajan.
Esteellä 4 saksalainen ja putkeen 6 lähetykset tehtiin kumpaakin kautta. Pimeään kulmaan oli ehkä Kiistalle vähän parempi. Esteelle 10 pakkovalssi tuotti ongelmia, paremmin sujui lähetys takaakiertoon. Näin tuli kauhea kiire putkeen 12 lähetykseen. Kepeille oikein sisälle ja pujottelu hyvällä nopeudella.
Tähän lopetimme radan, kontaktien nopeustreeni meneillään ja radat tehdään vielä ilman niitä. Loppuun otin yksittäisenä A:n ja Kiista ampui sen aivan täysillä alas asti.

---------------------
Toko ja pentukoulu Paattisilla
Tokossa aloitettiin tunnarilla. Tein ensimmäistä kertaa Kiistan kanssa liikkeen koulutuskentällä. Kaisa vei palikat, minä silittelin polvillani Kiistaa ja rauhallinen "etsi". Lähti suht iisisti ja haisteli kauniisti, avasi suutaan oikean kohdalla, mutta jatkoi vielä haistelua. Nosti hiukan väärää, vaihtoi kuitenkin oikeaan ja toi sen iloisesti :o) Bileet ♥
Lyhyitä seuruita, perusasentoja ja siirtymisiä. Kiistan asenne seuruuseen on ollut jonkun aikaa jo loistava. Puskee vähän liikaakin ja käännöksissä paikallaan työntää pyllynsä välillä liikaa jalan ympärille. Siirtymiset vasemmalle ja peruutukset ovat vielä vaiheessa.
Seuraaminen häiriössä. Merkkien välit 1. normaali käynti 2. juoksu 3. hidas käynti. Roope potki palloa ihan lähellä ja Kaisa heitteli liinassa olevaa rättiä toisella puolella, hihkui vielä kimeällä äänellä iloisesti. Täydellinen kontakti ja seuruu, tai "oho ja pois". Kiistan asenne vaan kasvoi, mitä enemmän oli häiriötä. Rätti lensi melkein kiinni ja jalkapallo pomppi vieressä, Kiista painoi enemmän vaan ja tuijotti silmiin. Onnistumisprosentti 100 :o)
-------------------------
Pentujen hallintaa pujoteltiin loivasti merkkien välistä pentu löysällä hihnalla, toisessa kädessä purkki pohja ylöspäin ja siinä päällä tennispallo. Tottamooses pallo putosi kerran ja Maus nappasi sen suuhunsa. Jatkettiin matkaa.
Istu, maahan, seiso. Merkkien kohdalla pentu suoritti näistä aina jonkun liikkeen. Pitkä pätkä tehtiin molempiin suuntiin nopeasti. Maus teki hienosti kaikki oikein.
Maassaolon kestoa tehtiin 2-10sek vaihdellen. Maus pysyy hyvin, palkan jälkeen mielellään nousee, mutta menee heti käskystä uudelleen maahan ja pysyy.
Irtoaminen tehtiin lelulle, tai namikupille. Vein kupin Mausin kanssa yhdessä ja kannoin takaperin pennun n.10m päähän ja sieltä lähetys eteen. Maus ei ymmärtänyt ollenkaan hommaa ja tarvitsi vähän apuja. Toisella kerralla lähti hyvin, mutta koukkasi Kaisan kautta kupille.

Lopuksi Maus ja Kiista pääsi juoksemaan Ledin, Armaksen ja Assin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti