tiistai 1. joulukuuta 2009

Keppitreeniä ja esine etsintää

Ostin erkkarista Springerin pyörään, kun halavalla sai. Kiinnitys kesti ja nyt vasta päästiin Kiistan kanssa fillaroimaan. Kiltisti musta ravasi vierellä ja mentiin n.4km päähän metsän reunaan. Jätin pyörän siihen ja matka jatkui kävellen, siis mun matka. Kiistalla riitti virtaa, se sai hirveitä pershepuleita ja sukelteli paksuun mättäikköön mahalleen välillä vilvoittelemaan.
Olin pakannut reppuun pari Kiistalle vierasta esinettä, paksu topparukkanen ja lasten pieni kenkä. Pysähdyin polulla paikkaa, missä metsä oli tiheää. Heitin ensin kintaan metsään ja annoin etsi-käskyn. Kiista ampaisi etsimään ja löysi melkein heti kintaan. Seuraavaksi lensi pieni kenkä ja ja sekin löytyi nopeasti. Pari kertaa annoin Kiistan lähteä samaan aikaan, kun heitin esineen ja siitä se into kasvoi entisestään.
Siirryttiin vähän eteenpäin polulla, jätin Kiistan istumaan, marssin metsikköön n.10m ja heitin pienen kengän risukkoiseen paikkaan niin pitkälle, kuin sain. Palasin Kiistan luokse ja lähetin etsimään. Hyvin luovi aluetta eteenpäin ja etsi intensiivisesti. Käskytin kerran vielä "etsi" ja Kiista tulikin lähemmäksi minua kysymään. Sanoin eteen ja näytin kädellä, sinne lähti vauhdilla ja etsi vieläkin varmemmin koko risukon läpi. Löysi pikkuisen kengän ja toi nätisti sen polulle. Ei käteen, no leikitin vähän aikaa ja sain kengän myös käteeni.
Siirryin taas eteenpäin, vein kintaan tiheään kuusikkoon n. 15m päähän. Lähetin Kiistan ja kinnas löytyi heti. Taaskaan ilman pientä leikkiä en saanut kinnasta käteeni.
Hyvin tajusi homman, vaikkei olla tätä juurikaan muistettu tehdä. Edettiin polkua vielä melko pitkälle metsään ennen, kuin palattiin pyörälle ja ajettiin takaisin kotiin. Tuli mieleen, että tämä metsä olis mahtava hakumetsä. Pitääkö pelastusetsintään olla maanomistajan lupa ?

30.11. maanantaina oltiin hallilla ja tehtiin palauttavaa treeniä kepeillä OSA I.
Laitoin putken ammottamaan keppien päähän ja toisessa päässä olikin muuri. Ensimmäinen otos oli kohti muuria ja varasti viimeisen välin. "oho" ja uudelleen, nyt onnistui. Sama kohti putkea ja sinne suuntaan teki monta onnistunutta toistoa. Otin etäisyyttä ja juoksin yhden hypyn toiselta puolelta, vedätin, eikä ongelmia siltikään. Toivottavasti pitää malttinsa myös Helsingissä viikonloppuna.
Dooris oli mukana ja tein sen kanssa välillä vähän. Kiista mylvi seinällä. Tein Kiistan kanssa kolmen esteen pyöritystä, esteet aivan lähellä toisiaan. Välistävetoa, sylkkäriä ja käteentuloja. Kiista pysyi hienosti ohjauksessa, halusin nimenomaan pitää nenästä sitä kiinni koko ajan.
Keinua otettiin myös muutama kerta. Teemana nopeus ja kontaktille jääminen. Ei ongelmia tällä kertaa.
Sitten vielä A:lle menoa, kun putki oli kaarella ylösnousun molemmilla puolilla. Tätä ollaan treenattu luvattoman vähän ja ensin Kiista ampuikin putkeen. Useanpi onnistunut toisto kuitenkin, myös A:lle.

2 kommenttia:

  1. No tuntuiko springeri kivalta kun sai pitää kädet tangolla? Mä olen ainakin ihan koukussa ;)

    VastaaPoista
  2. Tuntui mageelta :) vähän olin alkuun varovainen, kun en tiennyt nykäiseekö Kiista. Hyvin meni ja se jousi kyllä pehmentää hyvin pienet liikkeet.

    VastaaPoista