maanantai 16. elokuuta 2010

Kennelleiri 8/2010 Rymättylä

Tämän vuoden kennelleiri on ohi. Kyllä oli taas hauka tavata melkein kaikki Kelmi-Nallikalliolaiset koirineen. Luhti 9 oli jakamassa meidän kanssa Katja, Hinku ja Huuma + Outi, Jenni ja Lennu. Kiitos kivasta seurasta :o)
Kiista rakasti pientä Huumaa ja seinän takana asuvaa Into veljeä. Pikkuiset olivat juuri yli luovutusiän. Saavuimme paikanpäälle torstaina, mutta silloin ei ollut vielä treenejä. Kuumuus oli paahtavaa koko viikonlopun ajan, jopa öisin.

PERJANTAI
10.00 agility, kouluttajana Mia Anttila (koitan saada ratapiirroksen)
Rata oli kiva ja Kiista kääntyi erinttäin hyvin. Pari esteen ohitusta tuli juuri tiukkojen käännösten vuoksi. Kontaktit olivat hitaita ja tein niitä uudelleen, jos himmaili. Takaaleikkaukset ja valssit hyviä. Hyvän treenin jälkeen vapautus mereen, joka on aivan treenikentän vieressä :o)

16.00 toko AVO/EVL , kouluttajana Tuija Sere
Neuvoja ja virheiden korjauksia tokotuomarin suusta.
Otin meidän ohjelmaan seuruun ja ruudun. Ensin kerroin kisoissa ilmenevästä ennakoinnista. Tuija katsoi miten Kiista seuraa ja sainkin tehdä pitkän kaavion ennen, kuin vähän jäi ja irtosi. Pitää välttää näissä tilanteissa sitä, että kutsuu koiraa takaisin oikeaan paikkaan ja palkkaa siitä. Joka kerta palaaminen lähtökohtaan hyvin eleettömästi ja hiljaa. Uusi iloinen lähtö ja palkkauksia hyvästä paikasta. Tuija kehui Kiistan seuruun asentoa ja paikkaa.

Ruutu tehtiin naruilla ja ne pitäis olla aina, kun treenaa. Vein Kiistan ruutuun makaamaan. Palasin lähtökohtaan ja Tuijan käskyttämänä lähdin tekemään kuviota. Siinä kohtaa, missä tuomari sanoo "käsky" ja koiran pitäisi tulla ruudusta sivulle, en kutsunutkaan. Kiista pysyi hyvin ruudussa koko kuvion ajan. Menin ruutuun vapauttamaan Kiistan, sinne pitää aina mennä sisään sivusta, tai takaa näissä tilanteissa.
Kutsuttaessa koiraa ruudusta vierelle, saa kääntää omaa päätä kohti koiraa. Vartalo pitää olla kuitenkin menosuuntaan.

Katjan opastuksella tehtiin illalla tunnaritreeniä. Sain hyvät ohjeet jatkoa ajatellen. Kiistakin tajusi jujun. Näillä jatketaan nyt ahkerasti. KIITOS KATJA !

LAUANTAI
I hakutreeni
Kiista katsoi neljän maalimiehen katoamiset metsään (norjalainen sekametsä) alkaen viimeisestä. Sitten vein autoon odottamaan vuoroaan. Välissä oli neljä koiraa.
Äänen avauksessa haukkui jo kovalla paukkeella. Pysyy hallinnassa vapaana kauniisti ja pistot pitkiä ja erittäin suoria. Kaksi ensimmäistä löytyi aivan samantien ja juoksin paikanpäälle. Toisella siirtyi makaavan mm taakse, kun olin menossa viereen. Siirryin myös ja nyt jatkoi haukkua vaikka seisoin vierellä.
Kisoissa pitää kutsua sivulle, jos huomaa koiran siirtyvän. Taaksepäin ei kuitenkaan pidä liikkua.
Kolmaskin löytyi heti, siellä lyhyt haukku ja liikuin silti kohti koiraa + maalimiestä. Palasimme yhdessä keskilinjalle. Neljäs oli vasemmalla ja lähetin etsimään aluetta, Kiista palasin ennen jyrkkää mäkeä keskilinjalle ja ylitti sen oikealle ominpäin. Kisoissa jos havaitsee, että koira on menossa ilman käskyä alueen toiselle puolelle tulee antaa käsky "ukko" ja näyttää selkeästi käsimerkki suuntaan. Lähetin pitkin keskilinjaa, kun metsän muodot hämäsivät ja alue kaartoi muutenkin vasempaan. Kiista juoksi ulos alueelta, jäi mäelle katsomaan minua. Kutsuin takaisin ja lähetin vauhdista vasempaan. Neljäs löytyi ison mäen päältä heti.

II haku
Lounaan jälkeen tehtiin lyhyet uusinnat ja korjaukset. Kiistan kanssa tehtiin näytölle menoa. Annan treeneissä käskyn jess, kun mm saa avata namipurkin. Tällä kertaa jätettiin käsky pois ja mm avasivat sovitussa kohtaa purkin. Ensimmäinen kun olin n.10m päässä ja toinen kun olin n.3m päässä. Kuljin kuitenkin Kiistan viereen sen syödessä.

Leiriolympialaiset pidettiin illalla Koirataidon kentällä. Hauskoja temppuratoja, esine-etsintää ja viehejuoksua laitumella. Kiista lähti vieheen perään lujaa ja juoksi koko matkan, vaikka ohjaajat jäivätkin lähtöön paikoilleen.

SUNNUNTAI
agility, kouluttajana Mia Anttila
Viikonloppu painoi selvästi, eikä ihan sitä vauhtia enää löytynyt, mitä yleensä. Hitaasti Kiista ei kuitenkaan liiku koskaan. Tässä treenissä panostin kontakteihin ja laitoin etupalkat valmiiksi. Nopeita ne ei vieläkään ole, mutta parannusta havaittavissa. Kauheasti ei hiottu enää, mutta yhtä kohtaa kokeiltiin kolmella eri ohjauksella. Niistosokkari toimi parhaiten ja oli vauhdikkain.
Vapautus mereen loppupalkkana :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti