torstai 26. elokuuta 2010

Haku 23.8. Mastolla

Oltiin pienellä porukalla ja Kiistalle meni kaksi mm piiloon valmiiksi. Tulin alueelle ja lähetin Kiistan ensin vasemmalle, koska sinne enemmän haisteli. Kiista juoksi n.30m ja pysähtyi haistelemaan, sitten juoksi aluetta eteenpäin ja palasi takaisinpäin (sik-sak). Tämän jälkeen lähti viistoon eteen ja syvälle. Meinasin jo huutaa takaisin, kun vasen etukulma jäi etsimättä. Kohta kuuluikin haukku ja juoksin näytölle. Palkkaus tehtiin nyt joka kerta, kun minä olin 3-5m päässä. Spontaanisti, ilman käskyä. Tällä pysritään estämään Kiistan kierto mm toiselle puolelle, kun näkee minut. Toimii hyvin ja siirryin aina palkkauksen aikana koiran viereen.
Kuljettiin takaisin keskilinjalle mistä lähetin Kiistan alunperin. Siitä lähetys oikealle, en ehtinyt ottaa kuin muutaman askeleen eteenpäin, niin Kiistan haukku raikui ja juoksin taas näytölle. Piia ei kuitenkaan kuullut tuloani, eikä näin ollen palkannut ja Kiista ehti siirtyä toiselle puolelle.
Palattiin taas keskilinjalle ja tällä välin Kaisa oli siirtynyt alueella eteenpäin. Lähetin Kiistan ja se löysi heti. Kaisa oli jättänyt kevyen piilon matkan varrelle, Kiista oli juossut sen luo ja jatkanut samantien matkaansa. Palkka taas ajoissa spontaanisti, siirryin koiran viereen.
Paluu keskilinjalle ja lähetys Piiaa etsimään. Taas löytyi heti ja nyt sai palkan ennen kuin olin liian lähellä.

Kiista ei loittone maalimiehestä, vaikka kiertääkin ympäri. Ei tullut yhtään tyhjää, kun Kiista löysi aina heti. Haukut on nykyään hyviä ja raivokkaita. Metsään on suorastaan mahtavaa mennä Kiistan kanssa ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti