perjantai 2. heinäkuuta 2010

Toko treenit 1.7.

Teemana seuruu ja jäävät. Alkuun neljän tötsän pujottelua kulmittain itsenäisesti. Sitten Kaisan käskyttämänä seuruukaaviota. Kiista kuulemma tekee täyskäännökset vasempaan hyvin, normi käännös vasempaan menee myös hyvin, mutta käännöksen jälkeen katse aina laskee. Nyt otettiin uudelleen niin, että kaksi-kolme askelta käännöksen jälkeen nami suuhun.

Sitten kaikki neljä koirakkoa asettuivat omiin kulmiinsa ja Kaisa keskelle neliötä. (neliö oli melko suuri). Kaikki yhtäaikaa lähtivät hitaassa käynnissä kohti Kaisaa ja kääntyivät metriä ennen. Takaisin ensin normi seuruuta muutama askel, sitten juoksuun ja siitä vapautus.

Lopuksi neljä tötsää ja pellon reunaan eteenmenopalkka (pallo). Seuruuta poispäin palkasta. Ekalla tötsällä seisominen, ohjaaja kiersi seuraavan tötsän ja palasin koiran viereen. Liikkeelle ja seuraavalla tötsällä maahanmeno, ohjaaja kiersi seuraavan tötsän ja palasi koiran viereen. Liikkeelle ja seuraavalla tötsällä istuminen, ohjaaja kiersi seuraavan tötsän ja palasi koiran viereen. Liikkeelle ja viimeisen tötsän kierto, n.10 askeleen seuruu, josta eteen lähetys.
-Kiista teki ekalla kerralla hyvin istumiseen saakka, siinä meni maahan. Toinen kerta hyvin, pientä ennakointia ennen istumista ja annoin toisen seuraa-käskyn.

Tässä voi käyttää palkkaa molemmissa päissä kenttää, jotta koira ei tiedä mihin suuntaan eteen-käsky annetaan. Tai sitten ottaa jäävät kohti eteenmenopalkkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti