tiistai 9. helmikuuta 2010

Tokoilua 8.2.2010

Eevan ja Ytyn kanssa tokoilua Koirakoulun hallilla. Eevalla on avain hallille ja siellä on mukavan lämmin treenata tokoa. Masentavaa, kirjoitin raportin tänne jo kerran, mutta missä se on ? Ei hemmetti missään :(

Seuraaminen, Eeva naksutteli oikeaa paikkaa. Pientä etäisyyttä otti välillä, mutta ei mitään sellaista, kuin viime kesänä teki toisinaan. Intouduin tekemään liian pitkiä pätkiä, välipalkoilla kylläkin. Eevan suosituksesta tein sitten aivan lyhyitä pätkiä ja vapautus, sekä hyvä palkka. Tämä toimii hyvin ja pitää muistaa yksin treenatessa myös. Katsekontakti pysyi. Namin saadessaan laskee päänsä, on tainnut mennä ahneella koiralla nami väärään kurkkuun niin moneen kertaan. :D

Luoksetulo, en saanut ihan 25m etäisyyttä. 20m taisi kuitenkin olla. Ensimmäinen pysäytyksellä, mutta samaan aikaan käskyn kanssa oli häiriöääniä ja pysähdyksestä ei tullut tarpeeksi topakka. Muutama läpijuoksu ja uusi yritys, nyt teki tosi hienon pysähdyksen.
Eeva sanoi, että Kiista siirtää etujalkaansa, kun jätän sen. Tätä korjailtiin naksuttelemalla. Oho, kun liikkui ja poistuin tilanteesta Kiistan kanssa. Naks, kun pysyi paikoillaan ja palasin heti muutaman askeleen jälkeen palkkaamaan.

Nouto, mittasin 10m ja kuivaharjoittelin kapulan heittoa. Hyvin lentää sen reilut 10m. Sitten koiran kanssa. Vaikeaa oli taas saada Kiista pysymään paikoillaan, kun heitän kapulan. Tätä naksuteltiin Eevan avustuksella. Palkkasin, kun pysyi. Tein pienen seuruun, joka oli kylläkin melkoista keulimista, käy niin kuumana. Rauhallinen paluu heittopaikalle. hetken rauha ja käsky. Lähtee kovalla vauhdilla ja hakee kapulan, mutta takaisin tulee ravissa. Heitin lelun taakse ja Kiista tuli lujaa. Juoksi lelulle kapula suussaan, tuli takaisin, kapula edelleen suussaan. Kutsuin, tuli luovutusasentoon ja otin kapulan. Näin ei siis palkkaudu.
Kaisan neuvosta teen seuraavalla kerralla niin, että laitan namikupin 10m päähän taakseni ja vapautan pari kertaa sinne ensin. Sitten luovutus ja vapautus.

Estehyppy, tämä oli hyvin muistissa. Ei olla tehty aikoihin, kun hyppyä ei ole kotona. Pientä rauhoittelua tarvitsi, jotta malttoi rentoutua sivulle. Käskystä nopea hyppy, istu käskyn saa antaa rivakasti, jotta ehtii ennen kuin Kiista istuu itse. Odottaa hyvin uutta käskyä, hyppää taas rivakasti ja tulee sivulle. Itse oli käskytys vähän hakusessa ja ensimmäisellä tuli annettua ensin "tule" ja heti perään "sivulle". No tulee sillä sivulle käskyllä esteen yli ja sivulle.

Paikallaan makuu tehtiin kisanomaisesti Ytyn kanssa. Oltiin piilossa reilu 3min. Nähtiin peilin kautta tyttöjen makuu ja hyvin olivat siskokset asennossa koko ajan. Palkkasin maahan ja kehuin, jolloin Kiista nousi riemuissaan istumaan ilman käskyä. Sosiaalinen kehuminen kielletty ennen vapautusta :o)

Otin kepit ja kontakteja vielä muutaman toiston. Ihan jees. Hallin A ja puomi ovat kyllä huonoja, joten vauhtia on turha yrittää. Pysähdykset nyt on niitä tärkeitä ja kontaktille jääminen.

Kiitos Eevalle hyvistä vinkeistä. Mennään toistekin :o) Kiistalla oli hauskaa, kun näki siskoa pitkästä aikaa ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti