torstai 20. lokakuuta 2011

Hakua, paimennusta ja aksaa

Maanantaina hakutreenit Liedon Päivästöllä. Valoisalla ehdittiin ottamaan vain kaksi lasta. Maus työsti kaksi hajuhakua, joista toiselta halusin koiran hallintaan luokseni ja siitä päästö pupun perään. No, pupu lähti ennen, kuin pentu oli lähelläkään mua. Siitä sitten lähetys perään.
Toivoisin Mausin tulevan käskystä käteen asti ja tässä tilanteessa olisin ottanut valjaista kiinni ja näyttänyt pupun, josta lähetys.

Kiista teki neljä valmista, joista kolmannella ei ollut palkkaa, sieltä hain pois. Haukku alkoi taas vähän kimakkana ja jatkui sitten normaalina. Kiistalle toivoisin "steriilit" ukot, joiden käsissä ei olisi yhtään namien tuoksuja. Silloin tilanne olisi kisanomainen.

-----------------------------

Tiistaina Maus paimensi. Aluksi tasapainossa kuljetusta pellolla. Avustaja piti koiraa liinassa ja minä käskytin. Maahanmenot tökkii välillä, kun paine on koiralla kova. Näissä minun pitää silti liikkua taaksepäin.
Toisella kierroksella kuljetettiin lampaat lampolaan. Ensin Maus takana ja nyt lampaat pysyivät hyvin kasassa. Puolessa matkassa vaihdettiin Maus jarrukoiraksi, siellä saakin tehdä enemmän töitä. Lampailla on kova kiire sisälle syömään. Maus pysäyttelee kyllä asenteella, eikä hätkähdä jukureiden tuijotteluista.

Sieltä jatkettiin suoraan Kiistan viikkotreeneihin. Rata vaikutti todella haastavalta. Selvittiin kuitenkin vaivatta esteelle 11 ja siellä stoppi ohjaajan unohduksen vuoksi :o/ eikun jatkettiin putkelta 9 uudelleen eteenpäin. Keppejä en tehnyt radalla, ne on työn alla, enkä työstä nyt vaikeita ollenkaan. Esteeltä 13 siis suoraan putkeen 15, 16 saksalaisella erinomainen tie putkeen 18. Ongelmia minulle tuotti este 21. Tein lähetyksen liian läheltä, enkä ehtinyt takaakiertoon 23. Kaukaa lähetys 21 ja "Kiista" ennen ponnistusta, näin sujui :) Loppuun vielä hienosäätöä.
Puomi oli hyvä :) kepit tein loppuun pelkästään hetsaamalla, ne myös nopeat :) Sanotaanko, hyvä fiilis :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti