lauantai 24. toukokuuta 2014

Hämmennystä !

.
Paljon on treenattu, enimmäkseen tokoa, mutta aksaakin sopivasti :) En nyt analysoi niitä sen enmpää, vaan kerron Mausin epätodellisesta luonnetestistä.


Testi oli Kaarinassa 17.5. tuomareina Carita Koskinen ja Riitta Lehmuspelto.
Maus ei pelännyt mitään ja tuli reippaasti katsomaan kaikkia kolinoita, kelkkoja ja mörköjä. Ei puolustautunut vihaisesti, ei myöskään pelännyt, tai peruuttanut yhtään. Pimeässä löysi minut hetken etsittyään. Käyttäytyi rennosti läpi testin.
Mutta, kun tuomari lähestyi kädet ojossa lirkuttaen, hillui ja yritti pussailla.
Hylätty, pisteitä +20. Jokainen paikalla ollut oli ihmeissään. Kuulemma tuomarit itsekin.

Tuomarin neuvo: "kouluta se olemaan pussaamatta ja tuo uudelleen. Koira on erittäin potentiaalinen harrastuskoira ja muutenkin mukava luonteeltaan." (outo neuvo tuomarilta, luulin, että koiraa tulkitaan omana itsenään)

Koirat, jotka olivat arkoja ja pelkäsivät kaikkea voimakkaasti, pääsivät kohtuu pisteillä läpi.


Toimintakyky -1 pieni (johtui pussailusta)
Terävyys +1 Pieni, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 pieni
Taisteluhalu -1 pieni (oli mielummin iloinen, kuin repi vieraan kanssa)
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton (rauhoittui nopeasti, kun ei tapahtunut mitään)
Tempperamentti -1c Impulsiivinen (tämä liiasta ystävällisyydestä)
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +1 Mielistelevä
Laukauspelottomuus +++LaukausvarmaPiti ihan katsoa mitä sanotaan luonnetestin arvosteluohjeissa http://www.kennelliitto.fi/.../luonn.../testin-jarjestajalle) toimintakyvystä, ei mun mielestä ihan sovi kuvaukseen Mausin käytöksesta testissä.. Toki joo, toimintakykyä seurataan koko testin ajan, mutta en ymmärrä miten toi pussailu voisi siihen vaikuttaa: Toimintakyky: –1 Pieni
"Koira selvästi pelkää kelkkaa ja ohjaaja joutuu auttamaan kontaktin saamisessa käymällä kyykkyyn kelkan viereen ja puheella. Pimeässä koiraa joudutaan kutsumaan useita kertoja ja koira epäröi ja etenee hitaasti."

Kaikki paikalla olleet olivat ennen tulosten lukua sitä mieltä, että menee läpi hyvillä pisteillä. Testi oli lähes identtinen Kiistan testin kanssa ja se sai 172p. Kiista pelkäsi kelkkaa enemmän ja leikki vähän vieraan kanssa.


Seuraava hämmentävän tapahtuman koin tokotreeneissä 20.5. Kävelin kohti ruudussa makaavaa Kiistaa, en päässyt perille asti, kun alkoi etoa ja pyörryttää. Sitten menikin pimeäksi. Olin saanut epileptistyyppisen kohtauksen ja kouristellut yli minuutin. Muisti palaili pätkittäin, ambulanssi tuli pillit ulvoen ja hakivat minut siitä keskeltä kenttää. TYKS:in päivystyksessä TT-kuvattiin pää ja röntgattiin keuhkot, otettiin EKG ja verikokeita. Tarkkailussa koko päivä, mitään ei löytynyt.
Jatkotutkimuksia tehdään, ainakin magneettiin on lähete.
Sairasloma + kesäloma jatkuu 20.8. asti. Tylsää on 3kk ajokielto, sitä on niin jumissa ilman autoa. Kari on arkipäivät lähes täysin Helsingissä.
Lauantain tokokoe piti peruuttaa, mutta tulee niitä kokeita ja hirveä helle oli vaikuttanut tuloksiin kokeessa.


Forssaan agilitykisoihin on tarkoitus lähteä. Kuskikin on :)
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti