tiistai 25. syyskuuta 2012

Treenailua ja kisoja

Mitäs kaikkea sitä onkaan tehty viime päivityksen jälkeen ? Treenailtu aksaa ja vähän tokoa/tottista.

16.9. oltiin Tampereella kisoissa. 15 ja 10
Agilityradalta 15vp, kaksi rimaa ja vitonen, kun kompastuin putkeen. Siihen kohtaan yks mieshenkilö lensi persiilleen ja sai tietysti myös vitosen.
Hyppyradalta 10vp. Kaksi "työntö"-valssia jäi työntöjen osalta vajaiksi. Kiista oli niin kilttinä taas ja näidenkin kieltojen jälkeen jäi naama virneessä odottamaan uusia käskyjä. Pikkasen harmitti tuollaset typerät ohjausmokat.

19.9. olin Kiistan kanssa Jaakon treenissä (peruutuspaikalla). Kontaktit ja kepit meille just kaikkein hankalimmassa kulmissa ja niistä keskusteltiin Jaakon kanssa. Jaakon mielestä muu ohjaus on niin kunnossa, että näihin kannattaa panostaa todenteolla. Liikun kuulemma rohkeasti ja Kiista tulee ohjauksiin hienosti :o)

20.9. treenattiin Eevan kanssa tokoa Kaisan kentällä. Eevalla viimeistelytreenit sujui hienosti ja Ytystä tulikin seuraavana viikonloppuna TVA SBCAK:in mestaruuskisoissa. Onnea taitaville :o)
Kiistan kanssa otin noudon palautusta ja luovutusasentoa ja kestoa siinä. Haluan Kiistan mielummin tiiviisti eteen, pää ylhäällä. Näin kapula pysyy tasaisemmalla otteella suussa. Tokossa menee pisteitä, mutta enemmän niitä todennäköisesti menisi, jos kapula tipahtaa, tai luovutuksessa Kiistan pää repsahtaa liian alas. Mä en ylety kapulaan ja pahimmassa tapauksessa se vielä tipahtaa.

Perjantaina treenasi vain Maus. Kyllä se olikin taas pätevä ♥ Kepit mukana 6:lla ohjurilla ja palkkasin aina niiden lopussa. Esteellä 16 harjoiteltiin twistiä ja sekin sujui lopulta radalla. Luulin, etten mitenkään ehtisi 6 putken jälkeen saamaan Mausia esteelle 8, mutta ehdinkin :D


22.9. Lohjan kisat. HYL - HYL - 5
Ekan agilityradan melkein tiesin päättyvän puomin jälkeen hyllyyn, mutta halusin silti tehdä kunnollisen puomin kontaktin. Näin myös kävi, puomilta lähdettiin takaisin tulosuuntaan rengas hyppy ja siitä putken "väärään"päähän. Putkelle kosahti, niinkuin arvelinkin. Jälkiviisaana olisin voinut paikattaa Kisun kontaktille ja ottaa etumatkaa. No yksi rima oli jo alhaalla, joten ihan sama. Muuten hyvää menoa :)


Hyppäri olikin ihan järkyttävä jo profiililtaan. Liuta putkensuita vierekkäin ja niistä poimittiin aina se oikea. Paitsi kerran :o/
Agilityrata olikin jo parasta meitä. A:n kontakti olis voinut olla nopeampi. Kolmenneksi viimeinen rima tipahti.
Puomin kontakti olikin ihan superi :) Sade alkoi just, kun menin lähtöön. Mia ei saanut radan alkua mukaan.


Kiva reissu Mian ja Ansan kanssa. Sateeltakin lähes vältyttiin.


maanantai 10. syyskuuta 2012

Maastoleiri ja aksaa

Keskiviikkona shoppailin Elinan tekniikkatreenipaikan Mausille. Aloitettiin yksittäisillä takaakierto-persjätöillä ja päällejuoksuilla. Sitten pieni ratapätkä, missä näitä molempia ja yhdessä kohtaa vielä poispäinkäännös.
Maus oli pätevä ja saatiin taas paljon hyviä vinkkejä. Poispäinkäännös sujui hyvin, vaikkei oltu koskaan tehtykään ennen :) Käsi pitää muistaa pitää tarpeeksi alhaalla loppuun saakka.
Maus kiihtyi loppua kohden ja vauhti oli sen mukaista. Lopun päällejuoksusta ajautui mua päin ja lensin kaaressa rähmälleni. Kylkiluussa taitaa olla pieni hiusmurtuma. Heti, kun henki kulki jakoin treeniä ja eipä tullut enään päin. Vauhtia ja vaarallisia tilanteitä pitää todellakin Mausin kanssa treenatessa paikkansa :o) A:n kontakti taas nopea ja täpäkkä.
----------

Torstain tottiksissa Maus teki luoksetuloja ja eteen rauhoittumista. Pitkältä matkalta lelupalkkaus, kun koira oli juossut 2/3 matkasta kohti. Näissä pitää muistaa sanoa ensin "jes" ja sitten vasta heilauttaa narupalloa.
Noutoa, tai kapulan pitoa pitää treenata nyt paljon. Nouto itsessään on Mausille helppoa, mutta maltti luovutuksessa ja eteen rauhoittuminen kapulan kanssa (sitä tiputtamatta) on vaiheessa. Tämä kotiläksyksi.

Kiista teki noutoa ja sen kanssa treenataan nyt paljon pitoa edessä. Ote löystyy perillä ja kapula saattaa tipahtaa.
Estenoutoa täydellä jyrkkyydellä tehtiin vähän. Yksi palautus epäonnistui, kun vauhti ei riittänytkään.


MAASTOLEIRI Paattisilla, kouluttajina Lena Kerje ruotsista ja Kaisa Hilska.

Perjantaina Kiista jatkoi vallatonta tyyliään metsässä. Sille on tehty liikaa kisanomaista treeniä, missä on useampi maalimies valmiina piiloissa. On alkanut etsiä liian itsenäisesti ja laajalti.
Lena laittoi meille ainoastaan etsittävän mm kerrallaan ja tyhjiin lähetyksissä ei koskaan ketään. Yhtään ei huutelua ennen, kuin Kiista tulee ja katsoo kohti minua. Siitä isot kehut. Pupupalkkoja muutaman kerran myös näistä.
Lauantaina sujui jo paljon paremmin ja kuuliaisemmin. Sunnuntaina Kisu teki pitkiä suoria pistoja, eikä harhaillut omin päin missään vaiheessa. Palkkailtiin sitä keskilinjalla kuuliaisuudesta :o)
Haukut hyviä ja iholle tuleminen, sekä pussailu saatiin aisoihin.

Maus palkattiin narupalloilla ja tämä toimi hyvin, eikä sekään tunkenut iholle ilmaisuillaan.
Lauantaina samajuttu ja lelupalkkaus ainoastaan maalimiehillä.
Sunnuntaina pelkkä haukkutreeni ensin mä näytin miten haukutan sitä. Tämän jälkeen useampi haukutteli samalla tavalla. Maus haukkuu makuulta.

Lauantaina oli illanvietto Kaisalla ja meillä kaikilla oli niiiiin mukavaa :o) Skålailtiin kaikille taitaville Kelmikoirille. Niitä olikin taas niin monta, jotka menestyivät agi- ja tokorintamalla.
* Kaisalle kiitos, kun jaksaa nähdä vaivaa meidän eteen *

Maanantaina mulla oli vielä vapaata. Sonja piti meille lyhyen aksatreenin. Mentiin Top Teamin valintatilaisuudessa tehtyä rataa. Molemmat koirat olivat melko päteviä :o) Mausin vauhti vaan lisääntyy, sen kanssa pitää painella tosissaan. Kepit oli radalla mukana ja niissä 6 ohjuria alussa, lopussa ja keskellä. Pari rimaa tipahti (60cm) ja niihin tuon sukkulan kanssa on pakko puuttua heti ! A:n teki niin lujaa, että lensi harjanteen yli alastulon puoleen väliin. Puomi myös ihan sata lasissa. Pysähdykset kaikissa ihan nappiin.

tiistai 4. syyskuuta 2012

Seuramestikset ja Rauman kisat

Mistä sitä taas aloittaisi :o) Hirmuisesti treenataan ja blogia ei ehdi päivittään.
Kaisan tottikset alkoi 23.8. Maus aloitti leikkimällä, siitä seuruuseen imuttamalla ja hyvästä paikasta taas leikittiin. Hyvin vaihtaa leikistä namiin ja namista leikkiin.
Seuruussa eri mittaisia pätkiä imuttamalla ja häivyttämällä kättä. Nämä ilman asennon muuttumisia. Loppuun vielä 2min paikkamakuu välipalkoilla.

Kiistan kanssa tehtiin hyppyä ja A-estettä. Ensin kapulalla ja lopuksi pallolla hetsaten. Kerran kopsahti takaset hyppyesteeseen.
Eteenmeno meinas olla ylivaikea :D vein loppupalkan pellonreunaan ja sehän on Kiistalle kuolemanvakava asia. Ihan räjähdysalttiina sivulla ja edisti paljon seuruussa. Otettiin vaan uudelleen, kunnes malttoi. Liikesarja alkoi palkka seläntakana. Liikkeestä seiso-luoksetulo ja seuruu kohti kuppia, siitä eteenmeno.
Kiista oli paikkamakuussa vielä sen hetken, kun ammuttiin.

Lauantaina 25.8. Elina koulutti ATT:llä. Siinä mukana oli Kiista. Hyviä ohjeita ja vaihtoehtoja erilaisissa paikoissa. Yllättävätkin vaihtoehdot sujuivat Kisun kanssa hyvin/paremmin.

ATT:n seuramestikset olivat 26.8. Maus meni mölliradan ja Kiista avoimen hyppärin.
Mausille oli voinu opettaa pituusesteen ennen kisoja :) Nyt se on jo opetettu, siihen kului 5min.

Hassu pieni raketti ♥

Kiista alitti heti alussa riman, mitä se ei ole tehnyt aikoihin. Hylly taas kerran huonon ohjauksen vuoksi :(


Rauman kisoista taas kaksi hyllyä. Agilityradalta tyhmä ohjaus ja Kiista hyppäsi muurin väärässä kohtaa.


Lauran treenejä on ollut kahtena perjantaina. En nyt ratapohjia viitsinyt tänne scannata. Maus teki ihan älyttömän hyvää työtä ja meni koko aikuisten radan nollana läpi :) Putkiansakin sujui pieneltä.
Kiistan kanssa hiotaan enemmän ja pikkutarkemmin.

Tänään hallilla pikkutreenit molempien kanssa. Kiista sai rallattaa ja pitää hauskaa. Superpalkkoja kontakteilta ja kepeillä etupalkka.
Maus teki keinun yksittäin, mutta ilman hihnaa jo :) Kepeissä yhteensä 6 ohjuria, kun tehtiin ne radalla. Pari kertaa oli niin hoppu, että hyppäsi viimeisen ohjurin yli.