torstai 26. heinäkuuta 2012

Kauheasti aksaa ja pikkasen tokoa

Ei vaan ole mukamas ollut aikaa päivittää treenejä tänne. Niukka kooste tulee tässä, jos muistan enää mitään.
Muutamat tokon tehotempaukset ollaan pidetty pienellä porukalla. Kiistan kanssa työn alla ruudun keskikohta ja pysyminen siellä, kun liikun ohi enkä kutsukaan.
Kaukoja, hyppynoutoa ja seuruuta on tehty myös vähän. Puunkiertoina luoksetulon pysäytyksiä.
Mausin kanssa seuruuta, hyppyä ja sen takana paikoillaan seisomista, vaikka liikun sen sivulle ja pois. Jäävistä lähinnä seisomista ja paikkamakuuta. Melko taitava alkaa pikkuinen kelpi jo olemaan, mutta kisavalmis ei kylläkään vielä. Varmuutta ja malttiä rakennetaan tämä talvi ja keväällä sitten alokasluokkaan. BH-koe samoihin aikoihin.

15.7. oli ACE:lta Harri Katainen ja Tiia Vitikainen pitämässä treenejä ATT:llä.
Kiistan kanssa ensin ratatreeniä Tiian opissa. Rata oli melko haasteellinen ja ansaesteitä paljon. Kiista näytti taas mitä se osaa ♥ kovasti saatiin kehuja Tiialta. Hyviä neuvoja ja oppeja paljon muistiin.
Mausin kanssa spurttailtiin Harrin opissa. Yllättävän vaikeaksi osoittautui kaarevalta uralta A:lle nousu. Maus lähti, mutta loikkasi ulkosyrjältä aina alas. (tämä nyt tehotreeniin). Muilta osin Maus teki ihan mukavasti hommia. Mausille rata oli lyhennetty versio ja paneuduttiin takaakiertoihin ja esteille lähetyksiin.

Sonjan tehotreenit osa II
Hirmuinen juoksurata suorilla putkilla ja takaakierroilla oli koottu kisaradoista. Kepeille vienti esteen takaa leijeröiden ja 90° avokulmaan sujui Kiistalta ihan superhyvin. Pujottelu päättyi ihan lähelle seinää ja sinne olin vienyt etupalkan. Kyllä sitä ehtii, kun päättää ehtiä :)
Lapset teki toisenlaista rataa ja Mausille vaikein kohta oli putken väärään päähän vienti esteen takaa leijeröiden. (lisää treeniä erilaisista takaaleikkauskuvioista).

Eva Lacnakovan treenit olivat perjantaina 20.7. Salon koirahallilla ja maanantaina 23.7. ATT:n hallilla.
Saloon otin ainoastaan Mausin. Taitava tyttö ja hirmuinen vauhti :) Maus lukee rataa jo hyvin, liiankin hyvin. Tahtoo hakea nekin esteet, mitä ei kuuluisi hypätä. Kauhun tasapainoilua sen kanssa, tekniikkaa, käteentuloja ja irtoamista. Onnistumisia kuitenkin paljon ja vaikeissakin kohdissa.

Maanantaina aloitti Kiista. Luulin ensin sen olevan kipeä, kun vauhti oli hitaampaa, kuin yleensä. Toinen sessio kuitenkin mentiin taas täysillä. Maija kuvasi meitä vähän videollekin.


Maus ja se liikkeen jatkuminen, vaikka mun liike hidastuu...niin vaikeaa. Onnistuihan sekin lopulta.


Maijalle kiitos kuvauksesta :o) ja oli kyllä niin mukava viikonloppu Evan kanssa. Käytiin Naantalissa syömässä ja Kuparivuorella katsomassa maisemia.  Maajoukkuekarsinnat seurattiin ATT:llä lauantaina ja sunnuntaina.

keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Elämä on aksaa :)

Sitä ollaan treenattukin. Maus oli Tassujen epiksissäkin, rata oli meidän tasoisille liian vaikea möllirata. Hyvää menoa silti ja kontaktit ihan superit :) Rimat oli makseilla 55cm ja kahdessa kohtaa takaakierto, Maus osaa ne hyvin, mutta menee niin lujaa matalana, ettei huomaa vielä korkeaa rimaa. Tulee alta. Sitä siis treenattiin kahdella rimalla kotona. Tunkeutui aluksi rimojen välistä, kunnes huomasi ylimmän ja saatiin monta hyvää toistoa.
Kepit ohjureilla alkaa sujumaan jo hyvällä rytmillä. Lähellä pitää vielä olla tietysti. Seuraavaksi poistan ohjureita keskeltä yksi kerrallaan.
Matala keinu sujui myös vauhdilla

Kiistan kanssa on rakennettu taas lisää nopeutta kontakteille ja kepeille. Asenne ainakin on kohdallaan ja kepittää treeneissä etpalkalle ihan täysiä ja mä saan mennä minne lystää. Osaisimpa ohjata kisoissakin samoin.

Nooran treenit oli viimeistä kertaa. Siellä oli kooste kisaradoista. Menin myös Unton kanssa, kun Tiina ei enää pysty juoksemaan (2vk synnytykseen...kummallista). Untoa en ollut koskaan edes testannut ennen, palkkaillut radalla ja avustanut toki Tiinaa. Tyyppihän on taitava ja sitä oli kiva ohjata, kun tajusin ettei se mikään lelukoira ole :o)

Kiista oli taas niin taitava, takaakierrot on sille vahvuus ja tekee ne kaukaakin lähettäen. Flippiä piti ohjaajan vähän takoa, että tajusin kuinka nopeasti pitää lähteä sieltä takaakierrosta liikkeelle ja kääntyä.
* huh *




tiistai 3. heinäkuuta 2012

Sonjan tehotreenit 2.7.2012

TSAU:n ulkokentällä ja mukana molemmat koirat.


Kolmosten rataprofiili näytti tältä. Kiistan kanssa jäätiin alussa hiomaan niistoa esteellä 2. ja itsenäistä keinua. Nämä kotiläksyiksi. Muuten hyvää menoa :) ja kulki ongelmitta.


Möllirata oli erikseen Mausin ryhmälle, mutta päätin mennä ykkösten radan. Estettä 13 suoristettiin vähän. Saatiin heti ekalla vedolla rata nollana läpi ♥ Rimat 55cm, paitsi este 2 oli 45cm. Maus tulee niistoihin (ja muutenkin) niin lujaa, että alittaa takaakierroissa helposti vielä korkean riman. (tämä kotiläksyksi).
Toisella vedolla päätin etukäteen lopettaa puomille, ettei ryntäisi kontaktilta putkeen. Stoppasi hyvin ja meinasi lähteä, mutta korjasi äkkiä takajalat pinnalle :D
Niistojen ja takaakiertojen lisäksi kotiläksyksi itsenäiset kontaktit, ohjaajan jäädessä taakse. Muuten olen tosi iloinen Mausin kontakteista :) Treeni tuntui jo ihan agilityltä !
Kiitos Sonjalle !

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

TK2 Kelmi Minäminäminä

Huittisissa tokoiltiin 2-vuoden taon jälkeen ja saatiin avoimesta luokasta 190p. KP ja luokkavoitto :) Kiistalle myös koulari TK2.

1. Paikalla makuu  10
2. Seuraaminen      10
3. Liikkeestä maahanmeno 10
4. Luoksetulo          9
5. Liikkestä seisominen 10
6. Noutaminen        9
7. Kauko-ohjaus     9
8. Estehyppy           9
9. Kokonaisvaikutus 10

Kiistan sisko Yty ja Eeva sijoittuivat hienosti kolmanneksi EVL:ssä ykköstuloksella :) ONNEA !