lauantai 23. kesäkuuta 2012

Sisukkuus palkittiin :)

Perjantai ja lauantai kisattiin TSAUn juhannuskisoissa Tuorlan nurmella. Perjantaina tuloksena 2 hyllyä, lauantaina 1 hyl ja viimeiseltä agiradalta nolla :) sijoitus 7. luokassa 71 koiraa. Tuomarina Anders Virtanen.
Vettä satoi kiitettävästi ja nurmi oli liukas. Ekaan putkeen käännettiin tiukasti, siitä paistoi jo kura läpi. Kiista kuulemma liukui putkeen sisään kyljellään. A oli hidas ja mutkaputken suun valinnassa tuli pelastus, jossa aikaa paloi muutama sekunti.
2011 tammikuussa noustiin kolmosiin ja seuraava startti oli Lohjalla 2012 tammikuun lopulla. Toukokuussa Forssa ja nyt nämä kisat. Oma keskittyminen vaatii paljon lisää kokemusta kisatilanteista.

--------------

Hakutreenejä on ollut kahdet talvitauon jälkeen. En ala niitä analysoimaan sen tarkemmin. Molemmat ovat olleet taitavia. Umpipiiloja on ollut paljon ja Kiistan mieliin palautettiin suoruudet pistoilla. Palkattomuus joka kerta ainakin yhdellä maalimiehellä. Ei häiritse enää seuraavalla ilmaisua ja lähtee mukaan ilmaisulta hyvin.
.

lauantai 16. kesäkuuta 2012

Tokoepikset ja aksaa

Kaarinan Koiraharrastajat järjestivät epikset ihanalla nurmikentällä Tuorlassa ja aurinko paistoi :) fyysisesti ja henkisesti. Kiistan vire oli loistava ja pysyikin sellaisena. Kovasti tuomari kehui koiraa.

Avoin luokka

1. Paikalla makaaminen 10
2. Seuraaminen taluttimetta 9,5
(painoi alussa, muuten erinomainen ja suora)
3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
(hidastin ennen käskyä)
4. Luoksetulo  9,5
(vartaloapu pysäytyksessä)
5. Seisominen seuraamisen yhteydessä 0
(ohitin koiran "väärältä" puolelta. Kiista kääntyi ja istui. Tuomarin pyynnöstä tein liikkeen muutamia kertoja uudelleen.)
6. Noutaminen 10
7. Kauko-ohjaus 10
8. Estehyppy 8
(ennakoi sivulletulon edestä)
9. Kokonaisvaikutus 10
Yht. 171,5p. (ykköstulos yhdestä nollasta huolimatta) Sijoitus II
-------------------------------

Lauantaina hallilla Tiinan ja Unton kanssa. Siellä oli hauska ja haasteellinen rata numeroituna. Pakkohan se oli tehdä :o) Palkat A:lla ja puomilla. Nollana läpi, mutta loppukoukeroita hiottiin paremmiksi. Keppejä vielä etupalkalla. Vauhti läpi radan tasaisen hyvä.

Maus teki keppejä ohjureilla ja etupalkalla. Melko hyvin jo tajuaa suorien keppien idean. Pientä ratakuviota otin myös, rimat 55cm. Kova on kiire, mutta rimat pysyivät ylhäällä :o) Keinua Tiinan avustuksella vielä. Laitoin laskeutumaan matalalle pöydälle ja pieni pehmuste alle.

Jäähdyttelylenkki järven rannassa ja koirat pääsivät uimaan !


maanantai 11. kesäkuuta 2012

Kennelleirin agility

Lauantaina oli vain yksi ryhmä, muut paimensivat. Tapsa oli tehnyt ihan kivan radan ja päästiin Kiistan kanssa heti alkuun koko pätkä nollana läpi :)  Pientä hiontaa muutamiin kohtiin kokeiltiin.
Mausille rata oli vaikea, kun takaaleikkauksia ei olla tehty vielä ollenkaan. Jäätin sitte treenaamaan niitä erilaisista kulmista putki houkuttimena ja hyvin lähti sujumaan. Tästä on hyvä jatkaa niiden kanssa.

Sunnuntaina Tapsa veti ekan treenin nuorisolle. Radalla taas takaaleikkauskohtia, joita helpotettiin Mausille. Hyvin M ohjautuu, kun muistaa olla pyllistelemättä :)
Toisen radan nuorille veti Tiina ja se oli mukava tsemppirata. Takaaleikkauksia siinäkin, mutta aina ennen putkea ja Maus suoriutui kahdesta ilman ongelmia, kolmas oli vaikeampi ja sitä työstettiin hetki.
Maus oli kyllä kaikkensa antanut. ♥

Sunnuntain ekan treenin konkareille piti Kati Kuuttila. Kohtuu pitkä rata muutamilla ihan haasteellisilla kohdilla. Tämäkin nollana läpi heti :) Alkuun koitettiin vielä toista vaihtoehtoa, sekin ihan ok, mutta hitaampi.
Toinen treeni mentiin Outi Kosken radalla, tai oikeastaan siinä oli kaksi lyhyempää tehtävää.

Olin kyllä tyytyväinen molempien koirieni menoon :)  Lauantain auton nokka kohti Rymättylää ja Hyppäyksen luhti nro 9 majapaikkana. Iltaa istuttiin ensin grillimajalla syöden ja pikkasen juoden :P Siitä siirryttiin saunalle rantaan. Osa saunoi ja ui meressä hrrrrr.
Voiko nauruun kuolla (?) no melkein voi :DDD oli meillä ainakin hirrrweän hauskaa. Kiitosta seurasta ja nähdään seuraavissa Kelmi-Nallikallio riennoissa. Suur kiitos Kaisalle, Erjalle ja Tapsalle taas. Ollaan me aika huippuyhteisö ♥

perjantai 8. kesäkuuta 2012

Kennelleirin paimennus

Lambit on ihania ja miks sen yhen peppu tuoksuikin niin suloiselta t: Maus

No kyllä sieltä ideaakin löytyi ja etäisyys oli parempi tällä kertaa.  Mitä lujempaa lammas juoksee irti laumasta, sitä suuremmalla innolla Maus hakee sen takaisin. Pikkupäsii vaan napotti paikoillaan, eikä sitä tohtinut liikuttaa.
Aurinko paistoi ja paljon uusia ihmisiä mukana Lahjan pentujen kanssa :o) Vanhoja tuttuja oli mukavaa tavata. Huomenna aksataan, illalla Rymättylän Hyppäykseen yöksi. Sunnuntaina taas aksataan lisää.

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Auran Nuuskujen epikset

Viikkotreenit vaihtuivat epiksiin meidän osalta. Mausin ensimmäinen kisatreeni :) ilmoitin sen medimölleihin, maksirimat oli 55cm ja me ollaan menty vasta 50cm.
Kakkosesteen lähellä, kentän laidalla oli kaksi tyttöä kuvaamassa lähes mahallaan. Maus näki lähdöstä heidät ja tiesin, ettei ole mitään mahiksia saada sitä tyttöjen ohi. Näin kävi, tyyppi meni ekan esteen jälkeen miljoonaa moikkaamaan. Kieltämättä tytöt näyttivät suorastaan kutsuvan koiraa. Loppurata menikin virheittä ja lujaa :) Puomi tehtiin kaksi kertaa ja kontaktit ihan superit. Niistä palkat molemmista. A-este oli kerran ja pinnan liukkaus yllätti lapsen. Se liukui liian pitkälle, mutta korjasi heti itse paikkansa. Tästä sosiaaliset kehut.
Hieno tyttö ja asenne kohdallaan myös vieraassa paikassa ♥ Vauhtia...juu sitä oli :)

Kiistan ilmoitin ensin avoimiin, mutta siirsin ykkösiin. Ilta olis venynyt liian pitkäksi. Treenin tarkoitus oli testata Kisun kisafiilistä. Fiilareissa ja asenteessa ei taaskaan mitään vikaa :) Puomi oli hyvä ja pysyi kontaktilla. A vähän hidas, mutta pysähtyi ja pysyi. Ilme iloinen. Kepit hyvät. A:lla seisotin je kehuin, taisi seuraava este tulla vapautuksen jälkeen yllättäen, siitä rima alas ja hyppykin oli hassu.


maanantai 4. kesäkuuta 2012

Tottista, paimennusta, viettejä ja aksaa

Keskiviikkona tottistreenit. Aikuisilla jäävä/luoksetulo, hyppy- ja A-este. Odotusvuorossa oleva paikkamakuussa.
Otin hyppynoudot vain kerran. Molemmat kisanomaisesti hyvin. A-esteen yli heittämistä pitäis ehkä harjoitella :D Paikkamakuu Kiistamaiseen tyyliin hyvin ja liikkumatta.
Liikkeestä maahan, 30 askelta ja käsky seiso, siitä luoksetulo. Muutaman toiston jälkeen ihan ok suoritus.
Loppuun ihmisryhmä ja eteenlähetys. Kiista ei tiennyt, että palkka oli kentän toisessa päässä ja lähti vähän vinoon, mutta eteni kuitenkin oikeaan paikkaan.

Nuorten kanssa tehtiin BH-kokeen seuruukaavio ensin ilman koiria ja sitten koirien kanssa. Maus on tällä hetkellä melkoisessa murkkuvaiheessa. Teki seuruun kyllä ihan jees ja hyvässä kontaktissa. Paikkamakuussa oli pidempään, kuin koskaan. Nousi kerran seisomaan, ei lähtenyt paikastaan mihinkään.

----------

Perjantaina paimennusta Mausilla. Minä ohjasin liinassa poispäinajoa laitumella. Kaisa tasapainoa Maus vapaana. Huh, sillä on sellainen vauhti päällä, ettei malta pitää etäisyyttä yhtään.Topakasti kiituroi eksyneet lampaat takaisin ryhmään. Yksi pikkuinen pässinpää jumitti ja Heili auttoi vähän.

----------

Lauantaina Kiista oli yhtenä kymmenestä esimerkkikoirasta Juha Korrin viettiseminaarissa. Aamupäivän Juha piti luentoa ja iltapäivä vietettiin Haunisissa TKK:n kentällä. Hirmuisen kylmä ilma ja vettä tihkuutteli.
Halusin neuvoja viettiin seuruussa. Ensin keskusteltiin asiasta kentällä mikrofoniin, kuuntelijoita oli valtavasti. Sitten hain Kiistan, olin ihan varma, että tämä on tilanne jossa se hyytyy. Aloitin seuruun ja Kiista piti koko ajan hyvän kontaktin, mutta seuraaminen oli inan väljää ja kiukkuasenne puuttui. Lisää keskustelua Juhan kanssa ja toinen pätkä palkkauksen jälkeen oli tosi hyvällä asenteella, tiukasti jalassa kiinni.
Juhan mielestä koira on hyvä, mutta mun olemukseeni pitää saada heti ekalla yrityksellä se iloinen ja kannustava moodi. Juha kertoi monen kovan jännittäjänkin saaneen henkisen valmennuksen kursseilla apua. Tällaiseen voisi hakeutua. En tiedosta jännitystä, mutta rentous tekisi hyvää ja se, että olisin samanlainen kisoissa, kuin treeneissä.
Paljon hyviä muistiinpanoja on tallessa :)

----------

Sunnuntaina taas Sonjan treenit. Kiista, Maus ja Unto. Sovittiin, ettei Kiista tulisi jatkossa samoihin treeneihin lasten kanssa. Liian vaikeaa suunnitella molemmille sopivia ratoja. Nyt oli vähän vaikea lapsille. Maus teki sovellusta. Molemmille tuotti vaikeuksia pituus kohti seinää. Kiistalla siihen tuli vielä takaaleikkaus mukaan. Liian vähän treeniä, tiedän. Loppuun Kiistan kanssa hyvä pätkä ja oma senne rennon iloinen. Miksei se vaan voi olla sitä aina ? Lopetin aivan järjettön hienoon keinuun. Kiista ei varmaan koskaan ole tehnyt niin täysillä kenua ja tömähtänyt 2on2off asentoon naama korviin saakka virneessä. Hassu koira ♥
Maus tarvitsee nyt vauhtiratoja, joilla se tulee estehakuisemmaksi. Imee esteille, kun tahtoo liikaa jahdata minua.