keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Viikkotreenit

Rata oli mukavan menevä. Kuvittelin siinä olevan enemmän ansakohtia, kuin lopulta olikaan.
Kakkoselle pakkovalssi, 6. jälkeen valssilla putkeen. Putkeen 14 meni joka kerta oikein, nämä kauempaan päähän viennit on enemmän ohjaajan ongelmia :) Esteellä 17 päällejuoksu onnistui joka kerta. A:n 23 jälkeen edessäleikkaus ja nopea vapautus, 24 sujui parhaiten heittämällä koira ulkokautta esteelle 25.
Pientä palikkatestiä, kun mentiin puomi ja A useampaan kertaan. Ohjasin väärän radan loppuvedossa :o/ muuten erinomaista menoa.


------------------------------


Sunnuntaina oltiin Elsin ja Jopen kanssa Haunisissa lenkillä. Hieno ilma, aurinko paistoi. Jäin lenkin jälkeen tekemään Kiistan kanssa vähän seuruuta, merkkiä ja ruutua. Merkille meni nyt oikein. Liukkaus saattoi vaikuttaa onnistumisiin. Ekalla liukui hiukan ohi ja annoin käskyn pysähtyä. (heittopalkka). Ei yhtään merkin keilauksia tällä kertaa.

torstai 23. helmikuuta 2012

ATT valmennusrymätreeni 1.

Ensimmäinen treeni valmennusryhmässä 21.2.2012. Kevättalven treenit vetää Tiina Jaakkola ja kevät-kesän treenit Sonja Paavola.
Kiistalla oli taas hyvä vire päällä. Puomille 3 meni helposti ja kontakti hyvä. Putkeen 11 ei meinannut osua millään, sitä hiottiin hetki. Toistolla menikin sitten heti oikein. Esteellä 15 backlap oli meille paras. Kepeille hienosti, juoksin itse seinän puolelle. Loppurata helppo.



------------------------------



Keskiviikkona sopivasti vapaapäivä. Menin hallille treenaamaan lähinnä Mausia, mutta tein eilisen radan vielä läpi. Putki 11 kerran väärin, muuten rata nollana läpi :)



Maus teki vinokeppejä osittain verkotettuina. Hyvin imee jo kepeille ja pujottelee vauhdikkaasti. Muutama ohijuoksu toki kuului kuvioihin, kiire palkalle. Avustaja onneks paikalla, eikä lapsi päässyt varastamaan namia.


Okseria, pussia, puomia ja A:ta tehtiin myös. A edelleen hienoilla pysähdyksillä ja uskaltauduin tekemään puomin vapaana, vaikka hirvittääkin Mausin vauhti ja pelkään sen tippuvan kapealta esteeltä. Ei tippunut ei ♥ kaks kertaa vauhdilla ja täpäkällä pysähdyksellä.


Maus tuntuu niin kivalta käteen :) sen kanssa on vaan niin hauska treenata.




Maanantaina oltiin Kaisan luona ja käytiin lampolalla karitsoita ihailemassa. 1.5km matka tehtiin kuuden kelpien potkukelkkavaljakolla. Maus tosin oli mun kädessä. Kyllä se silti veti koko matkan ja huskyvaljaat päällä. Mausista tulee hyvä vetokoira. Kiista ei tahdo millään vetää missään tilanteessa. Kyllä se siinä Heilin parina ajoittain kiskoi, mutta vilkuili taakseen ja oli sitä mieltä ettei koira oikeesti saa vetää.


Karitsat oli taas niin suloisia ja pieniä. Hassun hauskoja värejä joillain. Lopuksi vielä pellolle koirien kanssa. Virtaa riitti hankijuoksuun ja aurinko paistoi.

maanantai 20. helmikuuta 2012

I know what I know....still think I don't know nothing

Maus yskäisi muutaman kerran 8.2. yöllä. Kennelyskäepidemian jyllätessä laitoin siltä istumalta koko meidän jengin karanteeniin. Eristin 5pv vanhat pennut toiseen päähän taloa ja sinne mentiin hyvin desinfioituina.
Toista yskäisyä en sitten kuullutkaan enää kenenkään suusta. reilun viikon kuluttua annoin koirien juosta pihalla ihan villinä, eikä siitäkään saaneet yskänkohtauksia. Treenit olivat tauolla kuitenkin varmuuden vuoksi. En halua ottaa riskiä, että levitän pöpöjä vieraisiin koiriin.

Ensimmäinen lyhyt agilitytreeni oli lauantai iltana 18.2. Tein medien kisaradan Kiistan kanssa hyvän lämmittelyn jälkeen. Ihan kelpo menoa. Alussa joku ohjaaja piti niistossa jalkansa väärään suuntaan ja koira parka ei tiennyt mihin suuntaan mennään. Kontaktit ihan jees :)

Maus teki myös vähän takaaleikkauksia. A-este otettiin ekaa kertaa kokonaan kolme kertaa. 1. hieno, 2. liikaa vauhtia ja liukui makuulle vasta esteen jälkeen. Korjasi itse ilman käskyä. 3. taas hieno.
------------------------------
Tokoa ollaan tehty lähinnä Mausin kanssa kotona. Tarttuu metalliin reippaana ja tuokin sen jo käteen. Jääviä ollaan myös hiottu ja nyt osaa jäädä seisomaan liikkeestä. Maahanmeno on helpoin ja istuminenkin sujuu. Pitää tehdä niitä paljon sekaisin, että oppii erottamaan liikkeet toisistaan.
Esteen takana seisomista ollaan myös tehty ja pysyy hyvin paikoillaan, vaikka minä liikun ja siirryn sen viereen.

Kaisan toko/tottistreenissäkin jo oltiin. Siellä Kiista teki jääviä ja eteenmenoja. Metrin hyppynoutoa ja siinä taas kolahti takajalat pari kertaa. Pitää tehdä metristä vaan enemmän, että osaa hahmottaa korkeuden. Fyysisesti Kiista leijailee siitä reilusti yli.

Maus oli hyvässä kontaktissa koko treenin ajan, vaikka oletin sen hilluvan hulluna tauon jälkeen.
Nuoriso teki myös jääviä ja eteenmenoa. Olipa meillä pieni kisakin jäävistä :) Se taisi päättyä Inton ja Mausin tasapeliin. Loppuun eteenmeno ilman palkkaa peräseinällä. Käskystä maahan viimeisellä kartiolla. Tämän Maus teki hienosti, kuin myös seuruuosiot. Kaukokäskytyksellä meni maahan hyvinkin kaukana minusta.

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Kiista Tuulialla ja Maus Elinalla

Maanantaina tuurattiin toistamiseen Noora Keskievarin treeniryhmässä. Tällä kertaa kouluttajana Tuulia Liuhto. Olin nyt toista kertaa Tuulian treenissä ja tykkäsin kovasti. Radalla sai tosissaan juosta. Tutustumisessa mietin, että on monta niin vaikeaa kohtaa, ettei millään selvitä niistä Kiistan kanssa. Kisu oli kuitenkin eri kuuliainen ja selvittitettiin koko rata läpi. Pätkissä tehtiin useampaa kohtaa paremmiksi ja vähän eri ohjaustyyleillä.
Hirveän kuuma, liikaa vaatteita ja hallissa on todella lämmin. Kiistan suupielet oli korvissa treenin jälkeen ja niin hyvä fiilis meillä molemmilla.
------------------------------

Keskiviikkona Maus tuurasi Elinan ryhmässä edelleen saikulla olevaa bortsua.
Radalla ei mitään ongelmia ja Maus sai kehuja paljon. Työskentelee raivolla, mutta keskittyy silti hyvin. Matalaa A-estettä tehtiin hihnassa ja siinä sain hyviä ohjeita "sohvatyynytreeniin" kotona :o)
------------------------------

Kylmää riittää, silti ollaan lenkkeilty paljon.

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Lohjan kisat

Kolmosten kisat korkattu ja vuoden mittainen kisatauko päättyi. Tuloksilla ei voi retostella, mutta asenne ainakin oli kohdallaan :) Tuomisina siis 2 x HYL. Suorastaan raivokkaasti haukkui hallissa muiden menoa ja eteni radalla hyvällä meiningillä. Anne Viitanen oli laittanut hurjat spurttisuorat molemmille radoille. Radat on videolla, mutta Maus söi sopivasti johdon, eikä niitä nyt toistaiseksi saada näkyville.
Hyppäri jees menoa lähes loppuun saakka. Poikittain kentällä olleilta kepeiltä kaarevan putken väärä pää veti koiran nieluunsa.
Agiradalla kentän perällä suora putki poikittain, jolta yritin poispäinkäännöstä "tyhjyyteen" ja Kisu ampaisi takaisin putkeen (kuten lähes kaikki muutkin tätä ohjausta yrittäneet).
Agiradalta tuli kaksi nollaa ja yhteensä 6 tulosta. Koiria 33.