sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Kisastudio, leikkiä ja treeniä

TSAU:n juhannuskisat Tuorlassa 24.-26.6. Tällä kertaa ei startattu Kiistan kanssa. Annan sen palautua rauhassa pentujen tuomasta rasituksesta. Ulkoisesti Kiista on kyllä huippukunnossa ja sen lihakset on muhkeat.
Kiista ja Maus olivat mukana perjantaina ja lauantaina. Paljon leikkikavereita olikin paikalla. Kelpipennut Ralli-sisko, Armas, Noah ja Puuma. Muunkin rotuisia pentuja tavattiin monta. Maus on rohkea ja avoin pentu, tervehtii iloisesti kaikkia ihmisiä ja koiria. Huikeen suuri Rotta-mali vähän pelotti ensin. Lauantaina Maus sai kimppuunsa yhden parsonin, onneksi ei käynyt pahemmin. Pentu huusi tietysti kuin syötävä, mutta palautui heti ja lähdettiin häntä pystyssä jatkamaan matkaa.
Perjantaina mentiin Tuorlasta vielä Kaisan luokse Paattisille. Tehtiin lenkki uimalammelle isolla koiraporukalla.
-----------
Sunnuntaina menin hallille Kiistan ja Mausin kanssa. Kova kisakuume oli päällä ja tein muutamia ansoja radalle. Kakkosen jälkeistä kaarta työstin eri tavoilla. Jarrutuksen se vaati, jotta käännöksestä tuli tiukka. Pussin jälkeistä kaarta en saanut niin pieneksi, kuin olisin halunnut.
14 kepeille leijeröimällä putken takaa. Lopuksi vielä lähetin kaarevaan putkeen takaa, pimeästä kulmasta ja tein hypyt välistä vetoina.


Ilma oli todella painostavan kuuma ja kotimatkalla alkoikin satamaan. Maus pääsi tällä kertaa vaan alku- ja loppulenkeille. Hihnassa kulkeminen sujuu jo kauniisti ja pentu hakee kontaktia paljon. Punkee välillä väkisin aivan eteen ja istahtaa. Odota-käsky on melko hyvin jo mielessä.

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Tottista

Tänään oltiin Tuijan ja Lyytin kanssa TPH:n kentällä. Kiistan kanssa otin kettisesteitä minkä pystyin. Pöydät olivat rikki ja uusista tikkaista puuttui ylösmeno. Putki, pituus, tynnyrisilta ja keinu tehtiin. Voi pyhä jysäys, että sai taas rauhoitella tyyppiä. Suoritukset hyviä jokaisella esteellä, mutta keuli aluksi ja piti himmailla ennen lähetystä. Keinulla tarjosi kontaktia, eikä seurannut mukana ennen toista käskyä.
-Tein vireennostoseuruuta vinkupallon kanssa. No tyyppi kuumui pallostakin ja meinas revetä. Hassu koira ♥ Sain muutaman pätkän kuitenkin ihan vietikästä seuruuta.
-Fyssarin takia ei voitu ottaa metristä hyppynoutoa ja otinkin tokonoudon. Keulii taas ja hain kapulan itse pois pari kertaa. Silitystä ja rauhoittelua, ni johan alkoi pysymään persus penkissä. Noudot teknisesti hienoja ja luovutusasento tiivis ja suora.
-Tein sitten vinouksia, niihin tuli Tuija avuksi. Taas keulii ja meinaa lähteä suoraan kapulalle esteen sivusta. Onnistuneita kuitenkin pari lopuksi.
-Tasamaan nouto kapulalla ja käyttöesineellä. Keulii... viivyttelin käskyä, yskin ja kröhin, heiluttelin käsiä suuressa kaaressa. Ymmärsi viimein, ettei sinne noutoon lähdetä ennen käskyä.

Lopuksi Maus pääsi tekemään luoksetuloja Tuijan avustuksella. Kolme toistoa ja pikkuinen pinkoo minkä jaloistaan pääsee suoraan eteen istumaan :D
Tuijan ohitustreeniä tehtiin myös ja hyvin piti kontaktin, vaikka niin teki mieli mennä Tuijaa pussailemaan. Vilkuili vaan välillä sinne suuntaan. Lopulta päästin luvalla moikkaamaan.

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Aksaa ja fyssari

Sunnuntaina lähdettiin vielä hallille Maijan, Kamin kanssa. Muksut Maus ja Ledi pääsivät mukaan.
Suunniteltiin rataa Minna Räsäsen kuvan pohjalta. Teemana ylijuoksut ja ansaesteet. Kiista hyllytti heti tokalla esteellä, joka oli takaakierto aivan puomin ylösmenoa hipoen. Käytti tassunsa kontaktilla. Toistoilla ei enää meinannutkaan. Melko hyvää menoa näin tauon jälkeen.
Lopuksi tehtiin A:n ja puomin kontakteja Kamin avulla hetsaten. Pidin Kiistasta kiinni, kun Kami meni putken ja hypyn kautta puomille. Kiista kävi aivan hillittömillä kierroksilla ja ampui esteelle aivan täysillä. Kontaktille ei pysähtynyt, kun Kami juoksi edellä. Kaksi kertaa ilman pysähdystä ja kolmannella pysähtyi. Sama juttu A:lla, mutta nyt jätin Kisun paikalle istumaan ja olin itse esteen sivussa. Heti, kun Kami ehti pois esteeltä, annoin Kiistalle luvan lähteä. Nyt aivan super nopea suoritus täpäkällä pysähdyksellä :) Tähän oli hyvä lopettaa treeni.
Haettiin vaavit halliin ja tehtiin putkea. Maija piti Mausista kiinni ja minä kutsuin toisesta päästä. Vähän arvelutti ensin pimeä aukko, mutta tehtiin se kolme kertaa ja enää ei pelottanut ♥
Lelun kanssa rallateltiin siivekkeen kiertoa vielä muutaman kerran.
Kyllä oli Maus ja Kiista molemmat poikki illalla.

Maanantaina 20.6. Kiista pääsi Tanja Kotin hoitoon.
Alkuun stimuloitiin sisäelimet oikeisiin uomiin tiineyden jäljiltä. Varsinaisessa hoidossa jumit löytyi molemmista lavoista ja selän ylimenosta. Hyvin tehosi taas Tanjan huolellinen hoito ja kaikki jumit aukesivat. Nyt kolme päivää rauhallisesti (?) jep jep.

sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Fillarikausi

Kiista sai kyllä niin parhaan kaverin tyttärestään. Painivat ja touhuavat yhdessä päivät pitkät. Russelit ovat aina olleet niin jotenkin erilaisia tavoiltaan, eikä niiden kanssa kunnon leikkiä ole saanut aikaiseksi.
Maus 9,5-viikkoa ja Kiista 3,2-vuotta







Viimeinkin remonttireiska korjas mun pyörän ja pääsin korkkaamaan Kiistan kanssa fillarointikauden. Rauhallista menoa niin, että Kisu ravasi pitkää reipasta ravia n.5km. Sitten poikettiin metsään, siellä päästin Kiistan vapaaksi ja ajoin itse tarktoripolkua. Kiista sai painella urku auki :D n.3km. Lyhyt pätkä vielä kotiin springerissä ravia ja loput kävellen.

lauantai 18. kesäkuuta 2011

Seikkailua ja leikkiä

16.6. torstaina Maus pääsi yksin mukaan ja suunnattiin Littoisten järvenrantaan. Siellä treffattiin Eeva ja Armas-kelpie. Armas on 11vk vanha ja 2vk vanhempana uroksena kookkaampi, kuin Maus. Leikki sujui kuitenkin hyvin, onhan Maus tottunut painimaan rajustikin Kiistan kanssa. Armakselle antoi kyytiä, jos meno muuttui liian villiksi.
Käveltiin metsässä ja kallioilla pieni lenkki pentujen kanssa ja lopuksi saivat hepuleita rantahiekalla :)
Maus ottaa hyvin kontaktia vieraissakin paikoissa ja namit kelpaa. Tarkkana sen kanssa joutuu olemaan, ettei ryntää vieraiden koirien luokse suin päin. Tuolla ei muita koiria vastaan tullut, paitsi Eevan borderterrierit kävivat aluksi moikkaamassa.

torstai 16. kesäkuuta 2011

Me treenataan taas :D

15.6. keskiviikko
Hakutreenit Paattisilla.
Kiistalle palautettiin mieleen pistojen suoruuksia ja käytettiin ääniapuja, sekä haamuja. Ekalle pistolla ääni ei riittänyt, vaan Kiista kaarratti miten sattuu. Huusin pois ja autettiin haamulla.
Haukut oli hyviä, ainakin kerran kävi nuolaisemassa ukkoa naamaan.
Treeniä nyt paljon, myös vieraassa ryhmässä ja sitten miettimään kisoja :)
Maus tuli tervehtimään iloisesti ihmisiä ja sitten sai etsiä partioimalla. Tosi hyvin otti hajut ja juoksi ukkojen luokse. Lopuksi vielä repimisleikkiä vieraiden ihmisten kanssa ♥
-------------
14.6. tiistai
Tiina oli suunnitellut kisaradoista kokoelmahyppärin meille. Olikin ihan kiva rata. Este 8 mentiin takaakiertona (toisin kuin kuvaan on merkitty).
Pituuden jälkeen persjättö. Este 8 backlappinä ja keppien jälkeen poikki. Näin päätin jo alussa. Tätä pätkää hiottiin tarkemmaksi, mutta kaiken kaikkiaan Kiista kulki hyvin. Kunto ei vielä paras mahdollinen ja rimoja tipahteli, mikä ei ole kovin tavallista.
Loppupätkän tein vain kerran. Esteen 18 jälkeen persjättö, muuten ihan OK.
Maanantaina Kiista pääsee Tanja Kotin käsittelyyn ja katsotaan tiineyden jälkeiset jumit auki.


maanantai 6. kesäkuuta 2011

Lempeän lämmintä, leikkiä ja treeniä

Vietettiin ihana helteinen päivä Eevan ja Roopen luona. Maija ja Lasse olivat myös Kamin ja Ledin kanssa. Pennuilla oli hauskat leikit, vaikka kokoeroa ja pikkuisen ikäeroakin on. Maus nuorimpana piti kyllä puolensa :D
Kangastuvan kentällä tokoiltiin. Kiistan kanssa tein ruutua ja ohjattua noutoa, sun muuta pientä. Hyvin suoriutui ruudusta, meni lujaa ja pysähtyi täpäkästi oikeaan paikkaan. Ohjatussa ei varsinaista noutoa otettu ollenkaan, kun Kiista käy niin kuumana kapuloihin. Työstin merkin hyväksi, jotta malttoi jäädä, eikä ruopinut kohti kapulaa. Seuruu ihan jees.
Treenien jälkeen mentiin lammelle uittamaan ensin isot koirat ja sitten päästettiin pennut rannalle leikkimään. Veteen ei kukaan mennyt varpaiden kastelua pidemmälle, hiekkaisia kyllä olivat.
Iltapäivällä syötiin mahtava ateria grilliherkkuja ja salaattia. Kiitos Eeva ja Roope :)
Kuvat © Eeva Ylinen

Kiista ja Yty uimassa.

Maus rantahiekassa.

Yty, Kiista ja Kami

Nooti ja Maus, pikkupärrääjät :D




Ledi ja Nooti tarkkailevat Mausia.