lauantai 27. helmikuuta 2010

Tikkien poistoa x 2



Tiistaina 23.2. oltiin Eläinsairaalalla ja piti saada kaikki tikit jo pois. Vaan kuinkas kävikään, haava ei ollutkaan umpeutunut toivotulla tavalla. Yläreunasta poistettiin 5 tikkiä, loput jätettiin.

Torstaina 25.2. otettiin sitten loput 12 pois. Varovaista liikuntaa vielä, kunnes on alhaalta hyvännäköinen, eikä vuoda yhtään dreeniaukosta.

Lauantaina ja sunnuntaina pidin Kiistaa jonkun verran ilman kauluria, mutta nuoli haavaa. Nyt saa olla kaulurin kanssa ainakin pari päivää vielä. Laitoin kaksi Leukostrippiä tukemaan haavaa alareunasta. Pahin painajainen olisi, jos haava repeäisi ja kaikki alkaisi alusta. Ollaan siis hissukseen vielä. Kävelylenkit on pidempiä jo, mutta hihnassa hallitusti silti mennään.

maanantai 15. helmikuuta 2010

Haavan tsekkaus 15.2.2010

Haavaa näyttämässä Eläinsairaalalla. Ell mukaan hyvännäköinen ja saatiin dreeni pois.
Saatiin lupa tehdä 500m käyntilenkkiä päivittäin. Se virkistää Kiistan mieltä, kun pääsee pihalta pois, vaikka hihnassa kuljetaankin pitkään. Ellei mitään takapakkia tulee paranemisessa, päästään kunnon kohotukseen parin viikon kuluttua :o)
Kiista sekos, kun tultiin klinikan pihalla autosta ulos. Se oli aivan varma, että nyt on kyseessä pimeän treenit. Näki kaukana yhden ihmisen ja tälläs itsensä piukkaan sivulle ja odotti "ukko"-käskyä, että pääsis jo etsimään. Ei ole koira kipeä, pikkasen haava kutisee.

Eläintenhoitajan halusi raapivan vatsaansa ja kellahti pöydällä selälleen ketarat ojossa. Häntä heilui vimmatusti. Onneks hoitsu ymmärsi raaputtaa ja vastaanotti pusunkin Kiistalta :o)

perjantai 12. helmikuuta 2010

Menevälle tapahtuu 11.2.2010




Onnettomuuksia voi sattua ihan omalla pihallakin. Laskin koirat ulos, olin juuri trimmannut kasvattini Onnin. Onni ja Kiista revittelee aina yhdessä ja tällä kertaa huusin niitä sisälle jo 10min kuluttua. Kiistalla oikeassa takareidessä n.20cm pitkä palkeenkieli. Soitin eläinlääkäreitä läpi ja onneksi sain ajan heti Turun Eläinsairaalasta. Ei mennyt edes päivystykseen, kun ehdittiin ennen kuutta.

Kiistaa ommeltiin kevyessä narkoosissa melkein tunti ja ell sai haavasta tosi siistin. Dreeni siihen laitettiin, kun oli niin likainen haava ja pelkona on silti märkivä tulehdus. Toivottavasti siltä sentään vältytään. Onneksi lihasvaurioita ei ole. Nyt on sitten täydellinen lepo ilman minkään laista liikuntaa. Ulkona käydään ainoastaan hihnassa pissu-kakilla.

Eilen oli niin pimeää, ettei kannattanut etsiä sitä syyllistä tikkua (?) mikä oli uponnut syvälle Kiistan ihon alle. Tänään sitten syyllinen löytyi, takapihan portin salpa. Käsittämätöntä, se on ollut paikoillaan jo melkein 5-vuotta, eikä kukaan ole ottanut osumaa siitä. Salvassa oli tukko mustia karvoja, samoin siinä kohtaa maassa. Koko tukeva salpa oli vääntynyt. Laitan siihen nyt jonkun suojan ja Kari saa matkoilta tultuaan vaihtaa toisen salvan porttiin.

Kisa ja treenitauko jatkuu siis vielä. Tikit ovat ainakin 10-14vrk, eikä senkään jälkeen voi heti aksailla. Lihaskuntoa aloitetaan työstämään kunhan pystytään.

Potilas on niin kiltti ♥ eilen illalla putsasin dreenin ja pyysin Kiistaa maahan kyljelleen. Pysyi siinä täysin liikkumatta. Tänään aamulla otin sidetarpeet lattialle ja Kiista tuli viereeni heti kyljelleen :) Kiista saa majailla työhuoneessa portin takana, ettei liiku kotonakaan liikaa.

tiistai 9. helmikuuta 2010

Tokoilua 8.2.2010

Eevan ja Ytyn kanssa tokoilua Koirakoulun hallilla. Eevalla on avain hallille ja siellä on mukavan lämmin treenata tokoa. Masentavaa, kirjoitin raportin tänne jo kerran, mutta missä se on ? Ei hemmetti missään :(

Seuraaminen, Eeva naksutteli oikeaa paikkaa. Pientä etäisyyttä otti välillä, mutta ei mitään sellaista, kuin viime kesänä teki toisinaan. Intouduin tekemään liian pitkiä pätkiä, välipalkoilla kylläkin. Eevan suosituksesta tein sitten aivan lyhyitä pätkiä ja vapautus, sekä hyvä palkka. Tämä toimii hyvin ja pitää muistaa yksin treenatessa myös. Katsekontakti pysyi. Namin saadessaan laskee päänsä, on tainnut mennä ahneella koiralla nami väärään kurkkuun niin moneen kertaan. :D

Luoksetulo, en saanut ihan 25m etäisyyttä. 20m taisi kuitenkin olla. Ensimmäinen pysäytyksellä, mutta samaan aikaan käskyn kanssa oli häiriöääniä ja pysähdyksestä ei tullut tarpeeksi topakka. Muutama läpijuoksu ja uusi yritys, nyt teki tosi hienon pysähdyksen.
Eeva sanoi, että Kiista siirtää etujalkaansa, kun jätän sen. Tätä korjailtiin naksuttelemalla. Oho, kun liikkui ja poistuin tilanteesta Kiistan kanssa. Naks, kun pysyi paikoillaan ja palasin heti muutaman askeleen jälkeen palkkaamaan.

Nouto, mittasin 10m ja kuivaharjoittelin kapulan heittoa. Hyvin lentää sen reilut 10m. Sitten koiran kanssa. Vaikeaa oli taas saada Kiista pysymään paikoillaan, kun heitän kapulan. Tätä naksuteltiin Eevan avustuksella. Palkkasin, kun pysyi. Tein pienen seuruun, joka oli kylläkin melkoista keulimista, käy niin kuumana. Rauhallinen paluu heittopaikalle. hetken rauha ja käsky. Lähtee kovalla vauhdilla ja hakee kapulan, mutta takaisin tulee ravissa. Heitin lelun taakse ja Kiista tuli lujaa. Juoksi lelulle kapula suussaan, tuli takaisin, kapula edelleen suussaan. Kutsuin, tuli luovutusasentoon ja otin kapulan. Näin ei siis palkkaudu.
Kaisan neuvosta teen seuraavalla kerralla niin, että laitan namikupin 10m päähän taakseni ja vapautan pari kertaa sinne ensin. Sitten luovutus ja vapautus.

Estehyppy, tämä oli hyvin muistissa. Ei olla tehty aikoihin, kun hyppyä ei ole kotona. Pientä rauhoittelua tarvitsi, jotta malttoi rentoutua sivulle. Käskystä nopea hyppy, istu käskyn saa antaa rivakasti, jotta ehtii ennen kuin Kiista istuu itse. Odottaa hyvin uutta käskyä, hyppää taas rivakasti ja tulee sivulle. Itse oli käskytys vähän hakusessa ja ensimmäisellä tuli annettua ensin "tule" ja heti perään "sivulle". No tulee sillä sivulle käskyllä esteen yli ja sivulle.

Paikallaan makuu tehtiin kisanomaisesti Ytyn kanssa. Oltiin piilossa reilu 3min. Nähtiin peilin kautta tyttöjen makuu ja hyvin olivat siskokset asennossa koko ajan. Palkkasin maahan ja kehuin, jolloin Kiista nousi riemuissaan istumaan ilman käskyä. Sosiaalinen kehuminen kielletty ennen vapautusta :o)

Otin kepit ja kontakteja vielä muutaman toiston. Ihan jees. Hallin A ja puomi ovat kyllä huonoja, joten vauhtia on turha yrittää. Pysähdykset nyt on niitä tärkeitä ja kontaktille jääminen.

Kiitos Eevalle hyvistä vinkeistä. Mennään toistekin :o) Kiistalla oli hauskaa, kun näki siskoa pitkästä aikaa ♥

perjantai 5. helmikuuta 2010

Tokoilua

Tässä tulee treenailtua tokoa toden teolla, kun Kiistalla on ollut juoksu. Nyt sen ollessa ohi, paheni mun flunssani ja eilen oli kuumetta. Kolme viikkoa dedä dukossa, ei kivaa. Kauhea into olis päästä agiliitään pitkästä aikaa.

Seuraaminen on tullut paljon intensiivisemmäksi ja katsekontakti pysyy melko hyvin läpi liikkeen. Kestoa ilman palkkaa en ole ottanut juurikaan.

Nouto alkaa olla kisavalmis. Suurin ongelma on tällä hetkellä saada Kiista pysymään paikoillaan, kun heitän kapulan. Luovutus asento on toisinaan vinossa sinne perusasennon puolelle. Otin noudon ulkona pidemmällä etäisyydellä.

Avoimen kaket kävin ottamassa ulkona pitkästä aikaa. Etäisyyttä 20m. (kisoissa se on 5m) Ensimmäinen istumaan nousu vaati toisen topakamman käskyn, mutta muuten toimi hyvin.

Luoksetulon pysäytys tehtiin myös ulkona. Ensimmäinen ihan super, täydessä laukassa kova jarrutus (liukui metrin, kun oli liukasta) ja iloinen ilme. :D Sitten otinkin läpijuoksuja useita. Tuntuu kuin joku olisi salaa opettanut tätä Kiistalle. No, nämä on hankalia liikkeitä, kun Kiista alkaa ennakoida niin helposti. Etäisyyttä 20m (kisoissa 25m)